Zisti, čo si zbaliť na cesty podľa expertov! Na čo nezabudnúť?!

Zisti, čo si zbaliť na cesty podľa expertov! Na čo nezabudnúť?!

Cestovanie a s ním spojené spoznávanie nových krajín a miest je nepochybne veľmi trendy. A s každým cestovaním je spojené i balenie sa, ktoré nemá v láske mnoho ľudí. Niekedy je totiž ťažké zbaliť si všetko potrebné napríklad na dlhú cestu a zároveň do malej batožiny. Pri balení platí, že závisí od účelu vašej cesty, jej dĺžky i destinácie, no existujú univerzálne predmety, ktoré si na cesty balia profesionálni cestovatelia. Ak chcete vedieť, čo si zbaliť na cesty podľa expertov, tak čítajte ďalej!

Predtým, než vzlietnete

Niektoré najnutnejšie cestovné pomôcky sa týkajú ešte len balenia sa na cesty. V tomto štádiu by ste si mali podľa expertov, ktorí trávia viac času v cudzine než doma, zabaliť doklady a peniaze do praktického organizéra na dokumenty. Čo sa balenia vecí do kufra či ruksaku týka, skúste investovať do rozdeľovačov, vďaka ktorým budete mať všetko v kufri prehľadne zoradené. V zahraničí dokonca kúpite i kompresné taštičky, ktoré objem vašich vecí znížia na minimum, čo v konečnom dôsledku znamená viac miesta v batožine. Bez čoho ešte nikdy nevyraziť? Bez fľaštičiek s maximálnym objemom 100 ml, s ktorými sa dostanete aj na palubu lietadla a ktoré obsahujú vašu obľúbenú kozmetiku.

Inšpiruj sa: Kam cestovať v roku 2020? Destinácie, z ktorých si vyberie každý!

nutnosti na cesty

Zdroj: Shutterstock®

Nutná technika

Cestovať bez patričného technického vybavenia neodporúča azda nikto. Nikdy totiž neviete, či si vo vašej destinácii nabijtete mobil či počítač. Presne preto skúsení cestovatelia neopúšťajú domov bez univerzálneho adaptéra do zásuvky. Na európsku zásuvku si vďaka nemu prerobíte každú zásuvku na svete. Keďže bez smartfónu už dnes cestuje len málokto, nezabudnite si pribaliť ani power bank, teda prenosnú nabíjačku. Keď vám dôjde šťava, nestratíte sa. 

Čo sa technológií týka, azda žiadny cestovateľ sa na dlhé cesty nepúšťa bez slúchadiel, najlepšie bezdrôtových. Vynikajúcou technickou vychytávkou je i personálny wifi hotspot. Ak sa teda nebudete môcť pripojiť na verejnú wifi, máte vlastnú vždy po ruke. Tento spôsob prehliadania internetu je i najbezpečnejší pre vás a vaše osobné údaje a dokumenty v smartfóne, tablete či počítači.

bez čoho necestovať

Zdroj: Shutterstock®

Užitočné mať so sebou

Cestovatelia ďalej odporúčajú do batožiny zabaliť aj skladací batoh alebo tašku. Zídu sa vám napríklad na denné presuny či na rozšírenie objemu batožiny v prípade, že sa rozhodnete nakupovať napríklad suveníry. Cestovateľskí zanietenci tiež nosia vlastný uterák z mikrovlákna. Je skladný, rýchlo schne a na cestách nikdy neviete, kedy ho budete potrebovať.

Na dlhé cesty sa ďalej mnohí cestovatelia nevydajú bez cestovného vankúša, kvalitného pršiplášťa či dokonca malej prenosnej žehličky. Ak sa radi fotíte a cestujete sólo, zvážte aj zbalenie malého skladacieho statívu na smartfón. Používanie samospúšte bude o toľko jednoduchšie!

Pozri aj: Ideálne dovolenky pre ženy: Týchto 5 druhov musí skúsiť každá z nás!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

4 komentáre

Alica Mareková 04.08.20 12:05

AM
karma
-1.00

Najdôležitejšie sú vždy peniaze, pas a letenka :)

  • 1
Odpovedať

Kristína Sekeráková 28.02.21 10:10

KS
karma
133.00

Užitočné tipy :-)

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 03.08.23 23:28

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 03.08.23 23:28

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní