Budíček o piatej ráno a rýchlo k lekárovi ešte pred ordinačnými hodinami, aby ma ako pacienta stihol vyšetriť. V médiách sa za posledné roky objavilo množstvo podobných prípadov, ktoré poukazujú na nedokonalosti zdravotníctva. Na Slovensku vzniklo niekoľko startupov, ktoré sa rozhodli, že začnú meniť zdravotníctvo k lepšiemu. A nielen to na Slovensku.

Jedným z nich je startup Hilbi, za ktorým stoja vývojári, vizionári a marketéri zo skupiny 01People. Svoje sily spojili s jedným zo svojich MedTech klientov, ktorým bol InfoDoktor s cieľom zlúčiť dohromady dlhoročné skúsenosti. A tak vznikol projekt Hilbi.

Hilbi bude fungovať ako decentralizovaná komunikačná platforma s instatnými platbami a umelou inteligenciou, dizajnovaná na ochranu pacienta v liečebnom procese či prevencii. Bude to ekosystém, v ktorom pacient vlastní svoje zdravotné údaje a vďaka decentralizovanej technológii ich zhromažďuje, obohacuje a zdieľa s odborníkmi.

Na to mu bude slúžiť zdravotný profil, nazvaný LifeID, ktorý využije pre presnejšiu diagnostiku, liečbu či prevenčné odporúčania. Algoritmus umelej inteligencie bude zároveň chrániť pacienta nielen počas liečebného procesu, ale aj v prevencii či v prípade nehody.

Do startupu Hilbi vstúpil globálny investor

Veľký potenciál globálneho rozšírenia produktu Hilbi zaujal aj svetového investora, ktorým je

Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 1 € / týždeň

  • Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
  • Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
  • Menej reklamy na TREND.sk
Objednať predplatné

Máte už predplatné? Prihláste sa