Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Weiss ide na operáciu. Potom pomôže Slovanu

Vladimír Weiss sa stal hráčom Slovana Bratislava a vo štvrtok sa pripojil prvý raz k mužstvu. Tridsaťročný futbalista verí, že si ešte túto jar zahrá v jeho drese premiérovo v slovenskej lige. Najskôr ho však čaká operácia, má problémy s pruhom. Mal by ju absolvovať v najbližších dňoch.

27.02.2020 11:02 , aktualizované: 17:15
Vladimír Weiss Foto:
Posila Slovana Vladimír Weiss pózuje v novom drese.
debata (7)

„Som rád, že Vlado bude pokračovať vo svojej kariére u nás. Veríme, že nám pomôže k zisku titulu a potom aj v tom, aby sme sa presadili v európskej súťaži. Našli sme adekvátnu náhradu za Andraža Šporara. Prichádza hráč s obrovskou kvalitou a potenciálom a keď sa dá zdravotne dokopy, bude prínosom pre Slovan i slovenskú ligu. Vlado je futbalista, ktorý je podľa mňa určite lákadlom a pritiahne do hľadiska ďalších fanúšikov. Verím, že ocenia prácu, ktorú sme odviedli,“ vyjadril sa generálny riaditeľ ŠK Ivan Kmotrík junior.

Slovan privítal v klube Vladimíra Weissa ml. Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Vladimír Weiss ml. v drese Slovana v šatni...

Klub podpísal s dlhoročným reprezentantom, účastníkom MS 2010 a ME 2016 zmluvu na jeden a pol roka, jej ďalšie podrobnosti nie sú známe.

„Nebudeme zverejňovať konkrétne čísla, nebolo to o nich a o financiách. Kým sa nedá Vlado dokopy, bude u nás zadarmo a potom, verím, bude spokojný. Navzájom si chceme pomôcť. Náš vzťah je založený na niečom inom ako na peniazoch,“ zdôraznil Kmotrík.

Weiss si vybral v Slovane dres s číslom 79, verí, že sa dá čo najskôr dokopy a objaví sa na ihrisku. „Čaká ma operácia, s ktorou som nepočítal, ale aspoň poznám dôvod mojich problémov,“ vyhlásil.

Nevylúčil ani svoj návrat do reprezentácie. „Musím najskôr podávať také výkony, aby som si v nej miesto vybojoval. Chcel som stihnúť marcový zraz, ale ten už, žiaľ, nestihnem. Stretol som sa s trénerom Hapalom, vysvetlili sme si niektoré veci, ospravedlnil som sa mu za to, čo som urobil v Česku. Verím, že chalani to zvládnu a postúpia na Euro. A keď budem fit, možno si ešte v národnom tíme zahrám,“ zdôraznil Weiss.

VIDEO Weiss: Okrem Slovana som mal aj iné ponuky

Video

Zároveň informoval, že Slovan nebola pre neho posledná voľba. „Mal som oficiálnu lukratívnu ponuku z Emirátov, z Olympiakosu Pireus i Nottinghamu Forrest. Rozhodol som sa pre Slovan, jediné o čo som požiadal Ivana Kmotríka, bol čas, za ktorý sa musím dať zdravotne dokopy. To je teraz moja priorita. Futbal mi veľmi chýba a mám veľkú motiváciu. Keď budem zdravý a na ihrisku sa cítiť dobre, myslím si, že ešte príjemne prekvapím.“

Kedy si oblečie belasý dres v ostrom stretnutí, sa nedá teraz presne odhadnúť. „Vedel som, že na tejto spolupráci sa raz dohodneme, možno ešte pred rokom som však nečakal, že príde tak skoro. Rád by som stihol ešte minimálne koniec tejto sezóny, pomohol mužstvu k zisku titulu a dobre sa pripravil na play off Ligy majstrov,“ vysvetlil Weiss, ktorý od januára 2014 pôsobil v najvyššej katarskej súťaži, naposledy hrával za klub Al-Gharafa.

VIDEO: Spot pri predstavení Weissa ml.

Začínal v Manchestri City, potom pokračoval v kariére v tímoch Bolton Wanderers, Glasgow Rangers, Espanyol Barcelona a Olympiakos Pireus.

Podľa Kmotríka dostane nová posila belasých toľko času, koľko bude potrebné: „Prvoradý je zdravotný stav. Nechceme nič uponáhľať. Nepustíme ho skôr na ihrisko, kým nebude stopercentne zdravý a pripravený, aby si mohol debut naplno vychutnať.“

© Autorské práva vyhradené

7 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Vladimír Weiss ml.