Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mertens vyrovnal rekord Hamšíka. Bayern ukázal Lampardovi realitu

Futbalisti SSC Neapol zostali nezdolaní aj po svojom siedmom vystúpení v aktuálnej edícii Ligy majstrov. V úvodnom osemfinálovom dueli remizovali s favorizovaným FC Barcelona 1:1 a naďalej živia šancu na postup medzi elitnú osmičku súťaže. Pred domácimi fanúšikmi predviedli veľmi dobrý výkon a hoci by možno pred výkopom remízu so španielskym majstrom brali, po záverečnom hvizde rozhodcu Felixa Brycha sa im málila.

26.02.2020 10:06 , aktualizované: 11:10
Dries Mertens Foto: ,
Dries Mertens obstrelom poslal Neapol do vedenia. Barcelona v druhom polčase vyrovnala.
debata

"Nepustili sme Barcelonu takmer do žiadnych šancí. Jej hráči mali vysoké držanie lopty, ale držali sme ich na uzde. Mohli sme na nich čakať celý deň. Som sklamaný, pretože sme spravili jednu chybu a súper ju využil. Bohužiaľ, realita je taká, že proti takýmto tímom si nemôžete dovoliť urobiť ani najmenšiu chybu.

Bol som spokojný s naším prístupom, no mohli sme streliť viac gólov. Pred odvetou je všetko otvorené a stále je o čo hrať," povedal tréner Neapolu Gennaro Gattuso, pričom ho cituje oficiálny web klubu i Ligy majstrov.

Neapol po polhodine hry poslal do vedenia belgický útočník Dries Mertens. Strelou spoza šestnástky prekonal Marca-Andrého ter Stegena a strelil svoj 121. gól v službách tímu spod Vezuvu. V tomto smere vyrovnal rekord slovenského reprezentanta Mareka Hamšíka.

Kým však rodák z Banskej Bystrice potreboval na dosiahnutie 121 gólov viac než 500 zápasov, Mertens to stihol za 310. Kapitána Neapola Lorenza Insigneho po zápase potešila výmena dresu s Lionelom Messim, ale tiež si myslí, že domáci mohli dosiahnuť lepší výsledok.

„Som šťastný z toho, ako sme dnes hrali. Zároveň som sklamaný, že sme nedosiahli víťazstvo pre našich fantastických fanúšikov, ktorí si to zaslúžili,“ povedal Insigne.

Barcelona výsledkom 1:1 potvrdila, že vo vyraďovacích súbojoch Ligy majstrov sa jej na ihriskách súperov nedarí. Z posledných deviatich vyhrala iba jeden na manchesterskom Old Trafforde. Tréner Quique Setién bol však s remízou, ktorú v 57. min zariadil Francúz Antoine Griezmann, spokojný.

„Je to pozitívny výsledok. Kontrolovali sme väčšinu zápasu, ale ťažko sme sa presadzovali proti dobre organizovanej obrane súpera. Hral veľmi dobre. V odvete nebudeme môcť počítať so Sergiom Busquetsom a Arturom Vidalom, musíme nájsť riešenia na ich nahradenie,“ povedal Setién.

Gnabryho londýnsky apetít

Profesionálnu kariéru začal v Londýne vo farbách Arsenalu, ale na seniorskej úrovni sa výraznejšie presadil až po návrate do rodného Nemecka. Krídelník Serge Gnabry sa do britskej metropoly rád vracia.

V skupinovej fáze aktuálnej edície Ligy majstrov nastrieľal ako hráč Bayernu Mníchov do siete Tottenhamu Hotspur štyri góly a v utorok skóroval v osemfinále rovnakej súťaže dvakrát proti FC Chelsea. Bavori zvíťazili na Stamford Bridge presvedčivo 3:0, čím si výrazne priblížili postup do štvrťfinále.

Bayern rozhodol duel v priebehu 25 minút druhého polčasu. Gnabry sa presadil dvakrát po úspešnej kombinácii s Robertom Lewandowským. Skúsený Poliak mu najprv pripravil gól prihrávkou pred odkrytú bránu a následne ho presným pasom vysunul do brejku, ktorý zakončil strelou k žrdi. Tridsaťjedenročný rodák z Varšavy zavŕšil vydarený večer presným zásahom na 3:0.

„Mám v Londýne veľa priateľov, ktorí ma prišli pozrieť aj na štadión. Dodalo mi to silu a videli ste, čo sa potom dialo,“ uviedol 24-ročný Gnabry, ktorý má v národnom tíme Nemecka unikátnu streleckú bilanciu, keď v 13 zápasoch dosiahol 13 gólov.

„Som rád, že strieľa góly v Londýne teraz a nie päť rokov dozadu. Ak by sa mu to darilo už v Arsenale, pravdepodobne by nebol súčasťou nášho mužstva,“ zhodnotil útočník Mníchovčanov Thomas Müller.

Zatiaľ čo v tábore hostí zavládla v utorok večer veľká radosť, domáci zažili nevydarený duel. Prehrali 0:3, prakticky stratili šancu na postup a ešte prišli aj o Marcosa Alonsa, ktorý videl červenú kartu v závere duelu.

„Boli lepší od začiatku do konca a svojim hráčom som povedal, aby si z tejto skúsenosti vzali poučenie. Takýto je futbal na tejto úrovni a úroveň Bayernu bola fantastická. Áno, hráči dostali tvrdú lekciu. Toto je realita Ligy majstrov. Ak dáte súperovi takéhoto rangu šance dať góly, on ich aj strelí,“ citovala agentúra AFP trénera Chelsea Franka Lamparda.

„Ale na druhej strane, hráči Bayernu sú dlho spolu, sú zohratí a aj to musíme rešpektovať. Mrzí ma však, že sme neboli od začiatku dostatočne sebavedomí na lopte,“ dodal.

Ak sa v bavorskej metropole v marcovej odvete nestane zázrak, Chelsea bude musieť bojovať o účasť v nasledujúcej sezóne Ligy majstrov prostredníctvom domácej súťaže. V nej figuruje po 27 z 38 kôl na postupovej štvrtej priečke, ale za sebou má nebezpečných prenasledovateľov v podobe Manchestru United a Tottenhamu Hotspur.

„Momentálne ma najviac zaujíma to, ako rýchlo sa dokážeme pripraviť a zregenerovať na najbližší zápas v Premier League proti Bournemouthu,“ dodal Lampard.

debata chyba
Viac na túto tému: #liga majstrov #Marek Hamšík #fc barcelona #SSC Neapol #Dries Mertens