Na tohtoročnom autosalóne v Ženeve bude expozícia značky Hyundai pomerne bohatá. V jej stánku spoznáme koncept elektromobilu Prophecy naznačujúceho ďalšie dizajnové smerovanie firmy, ale i tretie vydanie hatchbacku i20 spadajúceho do segmentu B a taktiež omladený kompakt i30.

O menšom vozidle z tejto sériovej dvojice už juhokórejský výrobca nedávno vydal detailnú správu. Spomínal v nej síce aj interiér, no ukázal ho len na skici. Včera vydal prvú reálnu fotografiu. Tá potvrdzuje výrazný horizontálny dekor na palubnej doske, ale tiež prítomnost digitálneho prístrojového panela so zaujímavou grafikou.

Virtuálne budíky pôsobia až trochu retro. Susediť s nimi môže 10,25-palcový displej infotainmentu, ktorý je súčasťou veľkého panelu obsahujúceho otočný ovládač hlasitosti a viacero dotykových plôch. Vybavenie spĺňa štandardy roka 2020. Nechýba napríklad bezdrôtové nabíjanie telefónu či balík technológií Bluelink, čo znamená rôzne on-line funkcie.

Interiér malého juhokórejského hatchbacku prešiel veľkou premenou.
Zdroj: Hyundai

Snáď ešte dôležitejším debutantom bude í-tridsiatka patriaca o kategóriu vyššie. Tá sa na Slovensku teší veľkej obľube a jej ostrý variant N absolútne dominuje v segmente hot-hatchov. Na debut jeho omladenej formy si ešte musíme počkať. Ale o dynamicky štylizovanej verzii N Line hovoriť môžeme, práve tú totiž nájdeme takmer na všetkých oficiálnych obrázkoch. Odteraz bude pritom balík dostupný aj pre kombi.