Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Nepečená ovocná torta troch farieb

Nepečená ovocná torta troch farieb
bez mliekatortabez laktózy

Aká by mala byť ideálna torta pre deti? Farebná, plná ovocia a taká, aby mohli pomáhať pri jej príprave. Alebo, ešte lepšie, aby si ju mohli urobiť aj celkom samy. Karolínka má síce len štyri roky, takže sama v kuchyni ešte byť nemôže, ale pri výrobe, ochutnávaní aj fotení tejto tortičky aktívne pomáhala. Najviac sa tešila z farieb a čudovala sa, že to nie chémia, ako jej prízvukujem pri rôznych farebných cukríkoch.

  • Príprava bez tep. úpravy
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

200 g  detské piškóty
3 ks  Crème Olé vanilka
200 g  mrazené čučoriedky
200 g  mrazené maliny
1  pomaranč
2 PL  citrónová šťava
4 ks  banán (každý cca 100 g)

Postup prípravy

Hlavnú úlohu v tomto dezerte zohráva skvelý pomocník – puding bez varenia Crème Olé od Dr. Oetker. Vďaka nemu sa torta nepečie ani nevarí, postačí vám mixér a chladnička. Tortička je navyše úplne bez mlieka, takže ju môžu aj tí, ktorí majú alergiu na mliečnu bielkovinu. Ovocie môžete použiť akékoľvek, len nech je pekne farebné. :)

Maliny aj čučoriedky necháme rozmraziť. Pripravíme si tri misy. Do jednej dáme čučoriedky aj so šťavou, 1 banán a 1 Crème Olé. Pridáme 7 lyžíc vody a rozmixujeme tyčovým mixérom dohladka. Do druhej misy dáme rozmrazené maliny, opäť 100 g banánu, Crème Olé a 7 lyžíc vody. Takisto rozmixujeme. Do tretej nádoby vytlačíme šťavu z pomaranča (mne vyšlo asi 125 ml), pridáme aj citrónovú šťavu, dva banány a Crème Olé. Opäť rozmixujeme. Na dno tortovej formy s odnímateľným dnom (moja má priemer 21 cm) poukladáme piškóty. Na ne rozotrieme čučoriedkový krém. Naň pôjde opäť vrstva piškót a na ne malinový krém. Uložíme aj poslednú vrstvu piškót a rozotrieme pomarančovo-banánový krém. Urovnáme a dáme stuhnúť do chladničky aspoň na 12 hodín. Pred podávaním ozdobíme ovocím.

 

Tip: Ak by sa torta horšie krájala, pred podávaním ju na chvíľu vložíme do mrazničky.

25. 2. 2020 21:05

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty