Byt s rozlohou 377 metrov štvorcových ohodnotil znalec na 1 670 000 eur. To bude zároveň najnižšie podanie, ktorým sa odštartuje samotná dražba nehnuteľnosti naplánovaná na 16. marca. Kto sa chce na nej zúčastniť, musí zložiť zábezpeku 49-tisíc eur.

K bytu patria aj dve rozľahlé terasy a krásny výhľad na Bratislavu. Dlhoročný prominentný podnájomník Robert Fico si z neho ku koncu októbra minulého roka odviezol všetko, čo sa len dalo. Spolu s nábytkom z bytu zmizla aj sanita, dvere, kuchynská linka či podlahové krytiny v niektorých izbách.

Obhliadka bez kamier

Správkyňa má zo zákona povinnosť uskutočniť pred dražbou nehnuteľnosti dve kolá obhliadok. Ich termín stanovila tesne po voľbách. Už dávnejšie sa vyjadrila, že nechce, aby sa celý proces využíval v predvolebnej kampani. Dnes už bývalé sídlo Roberta Fica stratilo tento náboj, keďže expremiér sa z neho vysťahoval.

Líder OĽaNO Igor Matovič bol v minulosti odhodlaný byt v Bonaparte kúpiť a urobiť v ňom niečo ako múzeum korupcie. Nedávno však priznal, že exkluzívna nehnuteľnosť bez prominentného nájomníka v osobe Roberta Fica už nie je taká atraktívna a od svojho pôvodného zámeru zrejme ustúpi.

„Pôvodne som chcel kúpiť ten byt aj s R. Ficom ako inventárom. Moja predstava bola ponúknuť mu možnosť zostať tam bývať a robiť návštevníkom sprievodcu po múzeu korupcie. Teraz, keď sa už odsťahoval, tak to celé stráca čaro. Musím si to ešte rozmyslieť,“ uviedol líder OĽaNO.

O byt po Ficovi je viacero záujemcov. Prihlásila sa aj realitka

I. Matovič Zdroj: TASR

O samotnú obhliadku draženého bytu je veľký záujem najmä zo strany novinárov, ktorí ešte nemali možnosť nahliadnuť do bývalého obydlia šéfa Smeru. Správkyňa im to 2. a 3. marca umožní, ale verejnosť zrejme neuvidí žiadne fotografie.

Lenka Ivanová totiž potvrdila, že bratislavský okresný úrad nesúhlasí s tým, aby sa počas obhliadky vyhotovovali obrazové záznamy. TREND požiadal úrad o vysvetlenie tohto zákazu. 

Aktualizované 26. 2.: Bratislavský okresný úrad uviedol, že žiadne obmedzenie fotografovania a nakrúcania priestorov draženého bytu nevydal. „Uskutočnenie a priebeh obhliadky je v pôsobnosti správkyne konkurznej podstaty,“ uvádza sa v odpovedi OÚ. 

Lenka Ivanovaná tento rozpor následne vysvetlila slovami, že o zákaze fotografovania sa s okresným úradom rozprávala len predbežne a v tejto chvíli ho iba zvažuje.

Kto sú záujemcovia o kúpu

„Záujem o kúpu draženej nehnuteľnosti v Bonaparte zatiaľ prejavilo šesť subjektov,“ uvádza Lenka Ivanová. Ich mená 

Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 1 € / týždeň

  • Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
  • Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
  • Menej reklamy na TREND.sk
Objednať predplatné

Máte už predplatné? Prihláste sa