Tesco na Slovensku svoj biznis v posledných rokoch zoštíhľovalo, keď predalo viacero obchodných domov – v Košiciach, Nitre, Prešove, Žiline aj na Kamennom námestí v Bratislave.

Rekonštrukcia petržalského hypermarketu je naopak najobjemnejšou investíciou spoločnosti na Slovensku od roku 2017, keď Tesco otvorilo pri Galante svoje distribučné centrum, najväčšie v strednej Európe.

K Tescu okolo 50 značiek

Otvorenie Galérie naplánovala spoločnosť na začiatok apríla tohto roka, teda pred veľkonočným obdobím. Premena hypermarketu na lokálne nákupné centrum prebiehala počas prevádzky.

„Projekt sme dlhodobo pripravovali tak, aby si zákazníci na ploche 11-tisíc štvorcových metrov mohli vybrať spomedzi najznámejších značiek módy či gastronómie,“ hovorí výkonný riaditeľ slovenského Tesca Martin Kuruc.

Z celkovej nákupnej plochy tvorí samotná predajňa Tesca vyše 60 percent. Aj plocha hypermarketu prešla zmenami – zmenšila sa asi o tretinu. Spoločnosť uvádza, že má napriek tomu vo svojej petržalskej pobočke najširšiu ponuku sortimentu v rámci Slovenska.

Celkovo bude v Galérii okolo 50 obchodov, kaviarní a reštaurácií. Predajne tu otvoria 

Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 1 € / týždeň

  • Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
  • Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
  • Menej reklamy na TREND.sk
Objednať predplatné

Máte už predplatné? Prihláste sa