Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

TEST: Najjednoduchšia čokoládová pena

TEST: Najjednoduchšia čokoládová pena
bez lepkubez mlieka

Čokoládová pena je dokonalosť, ale nie vtedy, keď ste po zimnom období neustáleho maródovania a zajedanie depky trochu (dosť) zmľandraveli. Skrátka všetky recepty na čoko penu obsahujú vajíčka, smotanu, prípadne aj cukor navyše. A ja som hľadala niečo trochu viac fit. Našla som túto srandičku z dvoch ingrediencií a presvedčená, že to nemôže fungovať, som ju vyskúšala. Lenže... ono to fakt funguje!

  • Porcie 2 porcie
  • Príprava varenie
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

130 g  horká čokoláda (60 alebo 70%)
1 dl  voda
0,1 dl  likér (Amaretto)

Postup prípravy

Potrebujete na to len kvalitnú horkú čokoládu, vodu a kto chce aj nejaký likér, ale nie je to podmienka. Ešte potrebujeme misku s ľadom a výkonný mixér, u mňa tyčový, ktorý používam na všetko.

Inak recept nie je môj, preto je v titulku to slovo test. Jeho autorom je francúzsky chemik Hervé This. Ja som ho len vyskúšala, zdokumentovala a zhodnotila. :)

Čokoládu spolu s vodou a amarettom rozpustíme v miske nad parou. Medzitým dáme do väčšej misy ľad. Rozpustenú čokoládu prelejeme do hlbšej misy, tú položíme do misy s ľadom a metličkovým šľahačom šľaháme na vysokých otáčkach. Pozor, prská to, preto je dobré mať naozaj dostatočne veľkú a hlavne vysokú misu. Asi o 5 minút zmes zhustne a môžeme ju preložiť do pohárikov a dať vychladiť.

Konzistencia je naozaj penová, ja osobne som bola príjemne prekvapená a určite som túto čokoládovú penu nerobila naposledy. Tak čo, vyskúšate? ;)

 

Výsledok testu: 4,5/ 5

Pol bodíka uberám za zaprskané tričko, keďže som najprv zvolila zlú nádobu. Inak nemám voči tejto pene výhrady. Možno je verzia so smotanou väčší chuťový orgazmus, ale po tejto sa zase budete cítiť ľahkí ako pierko, plní energie z čokolády. :D A plusom je, že ju môžu aj ľudia s intoleranciou mlieka či vajec.

21. 2. 2020 19:23

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty