Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Slovan využil pád Bystrice v derby. O víťazovi rozhodne posledné kolo

Hokejisti Zvolena zvíťazili v utorok v 51. kole Tipsport ligy na domácom ľade v derby nad majstrovskou Banskou Bystricou 5:4.

18.02.2020 20:52 , aktualizované: 21:38
Slovan Bratislava, Foto: ,
Radosť hokejistov Slovana Bratislava za trenčianskou bránkou.
debata

Tréner Zvolena Don Nachbaur si z predzápasovej zostavy urobil ‚trhací kalendár‘, niektorých obrancov zaradil do útoku a naopak útočníci sa ocitli v pozícii ‚bekov‘. Nič zo súpisky neplatilo v praxi a tento ťah mu ani nevyšiel.

Hoci mali v úvode domáci tlak, hostia využili hneď prvú šancu stretnutia. V piatej minúte po strele Ďatelinku od modrej tečoval puk pred Petríkom Šoltés a bolo 0:1. V dvanástej minúte využila Banská Bystrica presilovku.

Lamper strieľal zblízka do žŕdky, no puk sa napokon dostal na malú chvíľu za čiaru po tom, ako si ho tam gólman HKM nešťastne zrazil, potvrdil to videorozhodca – 0:2. Zvolenčanov naštartovala takisto presilová hra.

Pred ňou ešte nevyužili veľké šance Parks a Halama, no po perfektnej prihrávke McPhersona od zadného mantinelu zakončoval pohotovo z medzikružia v šestnástej minúte Kelemen – 1:2. Vyrovnávajúci gól zariadil 42 sekúnd pred prestávkou Žilka.

Bol voľný v medzikruží a strieľal bez prípravy po ďalšej vynikajúcej prihrávke McPhersona od zadného mantinelu.

Druhú tretinu ovplyvnil faul bystrického obrancu Brejčáka. Ten za napadnutie hlavy a krku Kelemena dostal päťminútový trest + do konca zápasu a počas tejto dlhej presilovky hokejisti spod Pustého hradu dvakrát skórovali.

Oba góly dal Thompson, keď najprv po strele Corrina zostal ležať puk za Beskorowanym a pred čiarou ho doťukol do bránky – 3:2, následne McPherson mieril vedľa prázdnej bránky, no napokon spomínaný Thompson sa ešte presadil v trme – vrme z asi dvoch metrov a zariadil tak dokonalý obrat z 0:2 na 4:2.

Tento hokejista mohol zaknihovať v strednom dejstve aj hetrik, v oslabení išiel sám na brankára HC '05, no nepokoril ho. Potom nevyužili príležitosti oba tímy, na strane hostí Mlynarovič, Bartánus a najmä Hickmott, na domácej Kelemen. Druhá tretina sa končila po hodine aj päťdesiatich minútach od oficiálneho začiatku stretnutia.

V úvode tretej dvadsaťminútovky hral majster presilovku a využil ju. Po prihrávke Hohmanna sa presadil spomedzi kruhov strelou po ľade voľný Hickmott – 4:3. Hra sa potom prelievala z jednej strany na druhú, ďalšiu možnosť na hetrik odmietol Thompson, nebezpečne zakončoval, Beskorowany bol proti.

V 50. minúte hral Zvolen ďalšiu presilovku a tiež ju využil. Z ľavého kruhu sa presadil najproduktívnejší hráč Tipsport ligy McPherson – 5:3. S pribúdajúcim záverom narastala snaha ‚baranov‘ o zdramatizovanie duelu, avšak mohol im ju prekaziť Zuzin.

Ocitol sa zoči – voči gólmanovi Banskej Bystrice, ale neprekonal ho. Na konci tretej tretiny pristúpili hostia k odvolaniu brankára, hrali v šestici a znížili Šoltésom po vyhratom buly na 5:4, no vyrovnať sa im už nepodarilo.

HKM Zvolen – HC '05 iClinic Banská Bystrica 5:4 (2:2, 2:0, 1:2)
Góly: 16. Kelemen (McPherson, B. Mráz), 20. Žilka (McPherson, Trotter), 27. Thompson (Corrin, Trotter), 28. Thompson (McPherson, Trotter), 50. McPherson (M. Halama, Švarný) – 5. Šoltés (Ďatelinka), 12. Lamper (Bartánus, Bubela), 45. Hickmott (Hohmann, Southorn), 59. Šoltés (Bubela). Rozhodovali: D. Konc st., Tvrdoň – Kacej, Synek, vylúčení: 4:3 na 2 min., navyše: S. Petráš, Parks 10 minút za nešportové správanie sa – J. Brejčák 5+DKZ za napadnutie hlavy a krku, presilovky: 4:2, oslabenia: 0:0, 4011 divákov.

Zvolen: R. Petrík – Stephenson, Betker, Corrin, S. Tomko, Petran, Švarný, Kurali – Thompson, B. Mráz, Kelemen – Tibenský, S. Petráš, Marcinek – Žilka, McPherson, Zuzin – Parks, M. Halama, Trotter
Banská Bystrica: Beskorowany – V. Mihálik, Southorn, Ďatelinka, Cardwell, J. Brejčák, Nemčík, Owens – Hohmann, Hickmott, Jääskeläinen – Lamper, Bubela, Šoltés – Bartánus, Mlynarovič, Kriška – Fafrák, Gabor, Hričina

Hlasy po zápase

Andrej Podkonický, tréner Zvolena: „Videli sme výborný zápas, pričinili sa oň oba tímy. Hralo sa fyzicky, napádalo sa, my sme si chceli vytvoriť tlak hneď od začiatku, čo sa aj splnilo, len sme inkasovali dva góly z protiútokov, to nás pribrzdilo. Veľmi dôležité bolo, že sme vyrovnali ešte dokonca prvej tretiny. Vedeli sme, že súper dokáže byť nedisciplinovaný, preto sme hlavne my chceli byť disciplinovaní. Hlavne po zákrokoch na nás rozumní a tým sme dostali aj presilovky. Išli nám dobre, dali sme v nich štyri góly a to rozhodlo. Dostali sme síce dva v oslabení, takže tiež si musíme dať na fauly pozor. Zvládli sme však výborne tento zápas pred výbornou kulisou a chlapcov chcem pochváliť aj za bojovnosť, ktorú predviedli.“

Dan Ceman, tréner Banskej Bystrice: „Vedeli sme, že Zvolen začne naplno a bude sa snažiť držať puk. Po našom druhom góle to bolo dobré, ale druhý vyrovnávajúci zásah súpera bol frustrujúci, pretože dal momentum na zvolenskú stranu. My sme dostali ľahký gól na 2:2. V druhej tretine sme sa snažili kontrolovať emócie, ale Brejčák fauloval a dostali sme počas jeho päťminútového trestu dva góly. Myslím si, že ten kontroverzný gól na 4:2 nemal platiť. Piaty gól v presilovke Zvolena tiež nebol podľa mňa regulárny, predtým tam bol faul. Väčšinu zápasu som bol s výkonom mojich hráčov spokojný, ale niektoré vylúčenia boli kontroverzné. Musím však pochváliť aj brankára Zvolena.“

Allan McPherson, najproduktívnejší hráč Zvolena: „Sme veľmi radi, že sme vyhrali nad prvým celkom súťaže, navyše obhajcom majstrovského titulu. Ja som získal štyri body v tomto stretnutí a dostal som sa na prvé miesto produktivity súťaže, čo je skvelé. Teší ma to, ale na prvé miesto staviam tímový úspech."

Slovan môže vyhrať základnú časť

Slovan Bratislava zvíťazil v Trenčíne 5:2. Pred posledným kolom stráca na vedúcu Banskú Bystricu dva body. Už úvodná minúta priniesla poriadne vzruchu. Najskôr chybu v domácich radoch nedokázali belasí využiť, keďže Zigova prihrávka nenašla adresáta.

Na opačnej strane zostal po odrazenom puku od zadného mantinelu nepokrytý Paukovček, no nedokázal trafiť odkrytú bránku. V 8. minúte mal ideálnu možnosť otvoriť skóre Valach, ale z hranice pravého kruhu neprestrelil prvého brániaceho hráča.

Na opačnej strane o dve minúty neskôr vyrazený puk gólmanom Tomekom zadovkou neprepasíroval do siete Viedenský. V 11. minúte sa domáci tím dostal do vedenia. Po vyhranom vhadzovaní poslal skrytú strelu Sládok a puk zapadol za Habalov chrbát.

O malú chvíľu slovanisti prepadli v útočnej tretine. Do brejku sa dostal Alderson, ale strelou po ľade Habala neprekvapil. Slovan dokázal odpovedať rýchlo. V presilovej hre nedokázali Trenčania odstaviť súpera.

Brankár Tomek dve strely chytil, no tretiu letiacu vzduchom trafil Urbánek – 1:1. V druhej časti úvodnej tretiny sa viac bojovalo ako hralo a napriek vylúčeniam diváci veľké šance nevideli.

Hostia mali ideálny vstup do druhej tretiny. Po súboji v rohu klziska prijal prihrávku Basaraba a poslal puk do odkrytej časti bránky. Domáci tím zostal zaskočený a v 26. minúte inkasoval po tretí raz. Kytnárovu strelu brankár vyrazil pred Viedenského, ktorý už nemal problém poslať puk do siete.

V 28. minúte vytvorila Dukla poriadny záver pred Habalom, ale Alderson s Mikyskom nedokázali puk prepasírovať za bránkovú čiaru. V tej istej minúte už znel štadiónom gólový klaksón, no po zadovke Špirka sa puk odrazil od žŕdky. Veľký tlak vojaci pretavili do gólu v polovici stretnutia.

Po signalizovanom faule si Hecl naviezol puk na os ihriska a strelou k žŕdke znížil na 2:3. V 37. minút mohol belasým prinavrátiť dvojgólové vedenie Basaraba. Puk odrazený od zadného mantinelu však poslal iba do hrude brankára.

Trenčania na začiatku poslednej tretiny dohrávali presilovú hru. Vyrovnanie mal v nej na hokejke Mikyska, ale puk sa po jeho strele iba odrazil od ľavej žŕdky. Bratislavčania dobre vyčkávali na súpera v strednom pásme a nepúšťali domáci tím do šancí.

V 49. minúte predviedol individuálnu akciu Kytnár a strelou do horných poschodí bránky prekvapil Tomeka – 2:4. Prakticky okamžite mohol znížiť Hecl, no v úniku minul.

V 54. minúte pri nájazde dvoch na jedného demonštroval domácu streleckú nemohúcnosť Alderson, ktorý po prihrávke Mikysku prestrelil. V závere ešte poslal puk do prázdnej bránky Viedenský, a tak ju Slovan porazil aj po štvrtý raz v sezóne.

HK Dukla Trenčín – HC Slovan Bratislava 2:5 (1:1, 1:2, 0:2)
Góly: 11. Sládok (Mikyska), 30. Hecl (Sádecký, Stacha) – 12. Urbánek (Kytnár), 21. Basaraba (St. Pierre, Bondra), 26. Viedenský (Kytnár), 49. Kytnár, 60. Viedenský. Rozhodovali: Stano, V. Snášel ml. – Stanzel, Gegáň, vylúčení: 3:8, presilovky a oslabenia: 0:1, 5130 divákov.

Trenčín: Tomek – McCormack, Brodeur, Štach, Kajínek, Bokroš, Sládok, Stacha – Alderson, Mikyska, Špirko – Sádecký, Paukovček, Hecl – Hlinka, Švec, Valach – Blaško, Ferényi, Rajnoha – Ďurina
Slovan: Habal – Bačík, Sersen, Štajnoch, Demo, Šedivý, Kučný – Pance, Zigo, Abdul – Basaraba, St.Pierre, Bondra – Žitný, Kytnár, Viedenský – Petráš, Urbánek, M. Sloboda

Hlasy po zápase

Ján Pardavý, tréner Trenčína: „Zápas sa hral pred výbornou kulisou. Po tejto prehre som hrdý na chalanov za to, čo predviedli. Defenzívne silný Slovan hral veľmi dobre vo vlastnom pásme. Hráči súpera dobre blokovali strely a priestor. Z môjho pohľadu bola druhá a tretia tretina o efektivite.“

Rudolf Jendek, asistent trénera Slovana: "Videli sme bojovné stretnutie, na ktorom bolo vidieť, že sa približuje play off. Z našej strany bolo dôležité, že sme rýchlo reagovali na inkasovaný gól a neskôr sme otočili. V druhej tretine bola šťastena na naše strane a strelili sme dva góly. V poslednej tretine sme trpezlivou hrou dokázali udržať výsledok. Mužstvo plnilo pokyny a výborný výkon pridal brankár Habal.“

Solídny finiš Košíc

Košice zvíťazili v Nitre 3:1. Po sérii piatich prehier zvíťazili v 4 z ostatných 5 zápasov. Úvodná tretina priniesla rozkúskovaný hokej. V 4. minúte síce Nitra zvierala Košičanov v presilovej hre, ale strely Bučeka aj Versteega mierili mimo.

V 11. minúte zaujal moment, keď rozhodcovia avizovali vylúčenie domácich, no slovinský obranca Pavlin trest odvolal a zaslúžene si vyslúžil potlesk Nitra arény. Najväčšiu príležitosť v prvej tretine mal Haščák, ktorého strelu z prvej dokázal Šimboch betónom vyraziť.

Hostia hrali na začiatku prostrednej časti presilovku o dvoch hráčov a boli úspešní. Strelou pomedzi betóny Šimbocha skóroval Haščák. Hneď vzápätí mali Košice znovu výhodu o dvoch hráčov, ktorú tento raz využil Klhůfek – 0:2.

Nitran Lane Scheidl sa pobil s Košičanom... Foto: SITA, Martin Havran
Lane Scheidl Nitran Lane Scheidl sa pobil s Košičanom Branislavom Rapáčom.

Rovnakou kartou odpovedali domáci v 26. minúte, keď početnú výhodu využil Kollár a znížil na 1:2. V polovici stretnutia okorenila zápas bitka medzi Scheidlom a Rapáčom, ktorú vyhral hosťujúci hráč.

V 46. minúte Versteegovi nepríjemne prisadol nohu jeden z Košičanov, ale o pár minút sa domáci obranca z kabíny vrátil. Nitrania sa nedokázali dostávať do vyložených šancí a vyrovnať sa im nepodarilo.

V 58. minúte napriahol od modrej čiary hosťujúci Pavlin a prestrelil Šimbocha – 1:3. Záverečný tlak už zmenu skóre nepriniesol a Košice si z Nitry odviezli plný bodový zisk.

HK Nitra – HC Košice 1:3 (0:0, 1:2, 0:1)
Góly: 26. Kollár (Yellow Horn, Morrison) – 21. Haščák (Skokan, Chovan), 22. Klhůfek (Chovan, Skokan), 58. Pavlin (Chovan). Rozhodovali: Valach, Müllner – Durmis, Frimmel, vylúčení: 6:7 na 2 min., navyše: Scheidl – Rapáč obaja 10 minút za zhodenie rukavíc, presilovky: 1:2, oslabenia: 0:0, 2228 divákov.

Nitra: Šimboch – McNally, Kubka, Morrison, Mezei, Pupák, M. Versteeg, A. Sloboda, S. Rácz – Buček, Šiška, Hrušík – Scheidl, Yellow Horn, Fominych – Čaládi, Kollár, Lušňák – Csányi, Škvarek, Tábi
Košice: Košarišťan – Pavlin, Repe, Ružička, Koch, Čížek, Zeleňák – Rapáč, Chovan, Haščák – Faith, Skokan, Sukeľ – Parshin, Bortňák, Klhůfek – Milý, Eliáš, Nagy

Hlasy po zápase

Miroslav Kováčik, tréner Nitry: „V prvej tretine nebol náš výkon zlý, žiaľ, nevyužili sme šance. Na jej konci sme urobili zbytočný faul. Aj keď sme si povedali, ktorých hráčov treba strážiť, tak Haščák strelil gól. Následne sme vyhodili puk do hľadiska a dali Košiciam ďalšiu presilovku. Košice majú kvalitných hráčov a zápas sa začal uberať iným smerom ako to vyzeralo v prvej tretine. Našťastie sme sa dostali do zápasu gólom v presilovke. Hostia si výsledok v tretej tretine skúsene postrážili a nepúšťali nás do šancí. Keď už sme sa do nejakej dostali, tak majú vynikajúceho Košarišťana, ktorý ich drží celú sezónu. Opäť sme strelili iba jeden gól, ale musíme nato čím skôr zabudnúť. V nedeľu musí prísť iné mužstvo, ktoré začne domáce zápasy vyhrávať, pretože ak to tak nebude, do play off sa nemusíme ani dostať.“

Peter Draisaitl, tréner Košíc: „Nebol to pre nás ľahký zápas. V druhej tretine po premenených presilovkách sa mi nepáčilo, že sme sa uspokojili. Upustili sme od toho, čo sme chceli hrať. Pre nás sú to dôležité body do tabuľky. Hlavný cieľ bodovať v Nitre je tak splnený.“

Prekvapujúci obrat

Nové Zámky zvíťazili doma nad Popradom 3:2 po samostatných nájazdoch. Novozámčania aj s navrátilcom Hainom v zostave začali mierne aktívnejšie, hra sa však čoskoro vyrovnala, no bol to skôr silový súboj než hokejové umenie.

Prvú vyloženú šancu mal až v 6. minúte hosťujúci Kundrik, ale spomedzi kruhov pálil len do brankára. V polovici tretiny urobil chybu pri vlastnej bráne Andrisík, ale hostia jeho zaváhanie nepotrestali a Nechvátal si poradil aj s následnou príležitosťou prvej popradskej päťky.

V 11. minúte urobil hrúbku pri rozohrávke Jurík, keď doslova „nabil“ mladučkému Dzivjakovi a ten z ľavého kruhu vymietol domáci vinkel.

Úvod druhej tretiny vyšiel lepšie Popradčanom, keď využili presilovú hru. Po buly v útočnom pásme sa k puku dostal nekrytý Mercier a bekhendom ho poslal do siete. Krátko na to sa podarilo Zámčanom znížiť. Od modrej vyslal strelu Pavúk a tesne pred bránou ju za Vošvrdu tečoval Jurík.

Hra nabrala na obrátkach a o krátku chvíľu sa domáci dočkali vyrovnania, keď na dvakrát zblízka prekonal Vošvrdu Obdržálek. Na druhej strane podržal Novozámčanov Nechvátal potom, ako Zagrapan naservíroval presnú prihrávku pred bránu Patrikovi Svitanovi.

Poslať domácich do vedenia mohol Obdržálek ale po jeho švihu zazvonila tyč popradskej brány. Podtatranci hrali potom presilovku, ale Nechvátal bol opäť na mieste, hlavne pri Brejčákovom pokuse.

V treťom dejstve mohol ako prvý udrieť Matúš Paločko, ktorý sa predral pred domáceho brankára ale ten bol na svojom mieste a vyznamenal sa aj pri následnej veľkej príležitosti Róberta Hunu. Veľmi dobrú šancu mal na druhej strane Ondrušek, ktorý pálil z prvej po vyrazenej Hatalovej strele.

Sľubne vyzerala aj Juríkova možnosť, keď ho k zakončeniu vyzval Obdržálek ale domácemu kapitánovi v poslednej chvíli ukĺzol puk. V úvodnej desaťminútovke ustáli Zámčania takmer tri celé oslabenia, čo ich v ďalších minútach nakoplo. Ich úsilie však pribrzdil Feretov zákrok na Matúša Paločka.

Duel malo nakoniec rozhodnúť predĺženie. V ňom najprv nepresne pálil Bjalončík a následne po jeho prihrávke neuspel zoči-voči brankárovi ani Dalhuisen. Krátko na to nepremenil svoju príležitosť opäť Bjalončík a rovnako pohrdli šancami Mikula a tiesnený Bajtek. O víťazovi tak rozhodli až samostatné nájazdy.

Kým Mercier, Zagrapan, Patrik Svitana, Larkin a Králik na strane Popradu nedali, za domácich bol úspešný Obdržálek. Hviezdou nájazdov bol však domáci gólman Nechvátal.

HC Mikron Nové Zámky – HK Poprad 3:2 sn (0:1, 2:1, 0:0 – 0:0, 1:0)
Góly: 25. Jurík (Pavúk), 28. Obdržálek (Magovac), rozh. nájazd Obdržálek – 11. Dzivjak (Králik), 22. Mercier (Zagrapan). Rozhodovali: Baluška, Rencz – Vyšný, Soltész, vylúčení: 7:4, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 1087 divákov.

Nové Zámky: Nechvátal – Hatala, Labrecque, Drtina, Fereta, Magovac, Pavúk, Hain, Mikuš – Števuliak, Bajtek, Andrisík – Obdržálek, Fábry, Jurík – Mikula, Holovič, Rogoň – Ondrušek
Poprad: Vošvrda – Chovan, Ulrych, Dalhuisen, Larkin, Paločko, Brejčák, Česánek, Semaňák – Mercier, Zagrapan, P. Svitana – Ri. Huna, Ró. Huna, Matúš Paločko – Kundrík, Bjalončík, Matej Paločko – Králik, R. Svitana, Dzivjak

Hlasy po zápase

Miroslav Mosnár, tréner Nových Zámkov: „Začali sme celkom dobre, dobre sme korčuľovali, potom sme spravili chybu v obrannom pásme a súper dal gól. Potom sme hneď dostali ďalší gól v oslabení. Našťastie sme v druhej tretine dali ešte dva góly. Prvý po strele od mantinelu – tečovaný. Pri druhom Magovac dobre vyviezol puk, dal to pred bránu a dali sme gól. V tretej tretine bolo pre nás dôležité, že sme ubránili oslabenia. V predĺžení mali obe mužstvá dostatok šancí, ustáli sme to. V nájazdoch vlastne rozhodol jediný gól. Veľmi dobre nám zachytal Paťo Nechvátal, podržal nás. Určite mal podľa mňa dnes aj špeciálnu motiváciu, keďže hral proti svojmu bývalému mužstvu. Dnešný zápas bol, vzhľadom na odchody niektorých hráčov, ťažký. Nie je to jednoduché, zabudnúť na to v tak krátkej dobe. O to viac si dnešné víťazstvo ceníme.“

Peter Mikula, tréner Popradu: „Zápas sme mali dobre rozohratý, viedli sme 2:0. Spravili sme dve fatálne chyby, ktoré vliali súperovi sily. Dostávali sme sa pod tlak. V záverečnej tretine sme mali tri presilovky, ktoré sme nevyužili a tak sme nemohli pomýšľať na víťazstvo v tomto zápase.“

Detva bodovala vonku

Detva bodovala na ľade súpera prvýkrát od polovice novembra. V Miškovci prehrala 3:4 po predĺžení. Súboj tímov, ktoré v dolnej časti tabuľky bojujú o postup do play off, začali aktívnejšie domáci. Miškovec sa dostal do vedenia v 9. minúte, keď si vlastnú strelu dorazil do siete Radim Valchař.

Podpoľancom sa podarilo otočiť duel v druhej tretine a postarala sa o to druhá útočná formácia. Najprv Ladislav Ščurko prihral Martinovi Podešvovi a potom si obaja pozíciu vymenili.

Maďarskému družstvu patril úvod záverečnej časti, Nicholas Ross dostal ideálnu prihrávku od Beauvillera a z „prvej“ prestrelil brankára Zalivina. Nebolo to naposledy, čo musel Miškovec vyrovnať stav.

V 53. minúte si svoj premiérový zásah v drese Detvy pripísal ruský útočník Jevgenij Mons, no Nikandrosz Galanisz potom tečoval strelu Rodmana a poslal duel do predĺženia. Hrdinom Miškovca sa stal napokon maďarský reprezentant János Vas, ktorý rozhodol 20 sekúnd pred koncom predĺženia.

DVTK Jegesmedvék Miškovec – HC 07 WPC Koliba Detva 4:3 pp (1:0, 0:2, 2:1 – 1:0)
Góly: 9. Valchař (Beauviller, Szirányi), 44. Ross (Beach, Rodman), 57. Galanisz (Rodman, D. Kiss), 65. Vas (Valchař, Galanisz) – 27. Podešva (Ščurko, Golian), 35. Ščurko (Podešva, Král), 53. Mons (Gachulinec). Rozhodovali: Kalina, Korba – Beniač, Smrek, vylúčení: 4:4, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 1015 divákov.

Miškovec: Adorján – Vandane, Göz, D. Kiss, Ross, Wehrs, Szirányi – Valchař, Vas, Beauviller – P. Kiss, Galanisz, Rodman – Beach, Harrison, Ritó – Páterka, Farkas, Láda
Detva: Zalivin – Andersons, Gachulinec, Turan, Golian, Jendroľ, F. Fekiač, Lalík – Surový, Valent, Gašpar – Král, Podešva, Ščurko – Čacho, Klíma, Mons – Ľupták, V. Fekiač, Čenka

Nováčik potvrdil 7. miesto

Michalovce zvíťazili na ľade MHk 32 Liptovský Mikuláš 4:1. Liptovský Mikuláš figuruje na poslednej trinástej priečke a piatkovým záverečným 52. kolom základnej časti sa preň skončí sezóna, Michalovce budú v nadstavbe bojovať v dolnej šestke.

Domáci otvorili skóre expresne rýchlo, už po 23 sekundách sa blafákom presadil Tamáši – 1:0. Onedlho mohli viesť už o dva góly, Oško trafil konštrukciu bránky. Hostia si vážnejšie príležitosti vypracovali až neskôr, no podarilo sa im vyrovnať.

V 11. minúte sa Chalupa predral cez troch protihráčov, puk sa dostal k Hvilovi, ktorý prekonal Kapičáka v domácej bránke – 1:1. Safarelejev nevyužil možnosť dostať Michalovce do vedenia, keď nenamieril do opustenej siete.

Na začiatku druhej tretiny čelila defenzíva Liptovského Mikuláša tlaku a striedačka zareagovala v 25. minúte oddychovým časom. Ten však nepomohol, keďže už o tri minúty neskôr inkasoval Kapičák po druhý raz.

Galamboš po rýchlej akcii nahodil puk na bránku a Mašlonka ho tečoval do siete – 1:2. Ani v ďalšom priebehu sa domácim nedarilo výraznejšie ohrozovať hosťujúceho brankára Suráka a po druhom dejstve prehrávali.

Liptákom nevyšiel ani úvod tretej tretiny. V 44. minúte dostali tretí gól, po tom, ako stratili puk v útočnom pásme, vyrazili Michalovčania do protiútoku, z ktorého skóroval Giľák – 1:3. Kríza domácich sa tým neskončila, prežili síce oslabenie, ale ihneď po jeho konci v 47. minúte tečoval puk do bránky Phillips – 1:4.

Michalovce mali vzápätí k dispozícii ďalšiu presilovú hru, počas nej mohol v úniku znížiť Lištiak, no Surák zlikvidoval jeho šancu. V závere ešte Spilár takmer prikrášlil víťazstvo hostí, výsledok sa už však nezmenil.

MHk 32 Liptovský Mikuláš – HK Dukla Ingema Michalovce 1:4 (1:1, 0:1, 0:2)
Góly: 1. Tamáši (Mezovský, Ru. Huna) – 11. Hvila (Chalupa, Farkaš), 28. Mašlonka (Galamboš, Vorobjev), 44. Giľák (Mašlonka), 47. Phillips (Vorobjev, Hančák). Rozhodovali: Goga, Kókai (Maď.) – Rojík, Kis-Király (Maď.), vylúčení: 4:4 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, 1132 divákov

Liptovský Mikuláš: Kapičák – Mezovský, Droppa, Božoň, Roman, Uhrík, Smutný – Michalík, Tamáši, Ru. Huna – Oško, Piatka, Vybiral – Haluška, Lištiak, Nechaj – Nespala
Michalovce: Surák – Mesikämmen, Pukka, Ťavoda, Hančák, Vorobjev, Bdžoch, Borov, Zekucia – Spilár, Lalancette, Phillips – Mašlonka, Galamboš, Giľák – Török, Linet, Safaralejev – Hvila, Farkaš, Chalupa


Tabuľka hokejovej Tipsport Ligy

Nadstavbová časť

Skupina o 1.-6. miesto

1. Banská Bystrica 55 32 6 4 9 4 0 180:109 120
2. Slovan Bratislava 55 29 6 2 13 4 1 191:118 108
3. Košice 55 28 2 7 14 3 1 163:114 106
4. Poprad 55 28 5 0 17 2 3 170:131 99
5. Trenčín 55 26 4 1 19 2 3 167:139 93
6. Zvolen 55 29 0 0 22 4 0 186:152 91

Skupina o 7.-12. miesto

7. Michalovce 55 20 4 1 22 6 2 152:157 78
8. Nitra 55 21 2 1 23 7 1 149:157 77
9. Miškovec 55 20 4 3 25 0 3 148:158 77
10. Budapešť 55 18 2 0 30 5 0 158:201 63
11. Nové Zámky 55 13 4 2 28 6 2 143:188 59
12. Detva 55 16 3 0 34 1 1 131:206 56
debata chyba
Viac na túto tému: #Tipsport Liga