Jazda v náročnom teréne a potrebná výbava

Terén či počasie sú ústrednými podmienkami jazdenia. Ich zmena má za následok pozitívne, ako aj negatívne vplyvy na našu výbavu a komfort. Vybrali sme preto zopár tipov pre technické jazdenie.

Amplifi MKX Knee


Prepracované kolenné chrániče od Amplifi sú spojením komfortu, ergonómie a funkcie. Dôkazom toho je 3D tvarovaná predná časť v tvare včelieho plástu pre nižšiu hmotnosť a zachovanie tuhosti. Bezšvové spojenie a flexibilná textília sú zárukou pohodlného nosenia. Štyri veľkosti zabezpečia, že chrániče vám budú sedieť. Hmotnosť páru je 250 g. Cena tohto produktu sa pohybuje na úrovni 79 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.

Mavic XA Elite tretry


Obuv je kľúčom k ochrane tej časti tela, ktorá je najbližšie ku kameňom a koreňom. Vďaka podrážke Energy Grip Trail a dezénu Contragrip sa aj mimo bicykla budete cítiť istí. K upínaniu slúži Quick Lace systém a suchý zips. K tomu sa pridáva komfort v podobe stielky a spodná vrstva z peny EVA. V prípade použitia plochých pedálov stačí použiť odnímateľný kus podrážky. Cena tohto produktu sa pohybuje na úrovni 130 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.

Rex Black Diamond


Vo vlhku, blate a náročnom teréne je potrebné mať po ruke správne mazanie reťaze. Možnosťou je Rex Black Diamond s nízkym odporom, menej než 0,4 W, vďaka nano-vosku, ktorý je odolný voči vode. S pridaním fluóru ponúka lepšie preniknutie do zákutí reťaze. Svoje kvality preukázal aj pri víťazstve na Tour de France. Balenie ponúka 30 g maziva. Cena tohto produktu sa pohybuje na úrovni 40 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.

Lazer Impala


Nikto nepredpokladá, že bude niekedy padať. Aj to je však súčasť jazdenia. Aby ste ale zostali celí, vybavte sa kvalitnou , robustnou Lazer Impala s predĺžením na spánkoch a zátylku. 22 otvorov vetrania a 360 stupňový upínací systém v spojení s nastaviteľným a veľkým štítom s prijateľnou hmotnosťou 295 g hrajú v jej prospech. Cena tohto produktu sa pohybuje na úrovni 105 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.

Abus MonTrailer


Inovatívny prístup výrobcu Abus pri navrhovaní prilieb nie je len estetickým potešením. Základ prilby je EPS, kombinovaný s 5 polykarbonátovými plášťami a ActiCage. Odvetrávanie je umožnené 12 otvormi. Ak nosíte okuliare, vďaka GoogFit ich môžete pri nepoužívaní odložiť. Jednoduché nastavenie veľkosti zvládne systém ZoomAce. Hmotnosť je 380 g (M). Cena tohto produktu sa pohybuje na úrovni 139 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.

BBB UltraWear návleky


Nielen zimné obdobie je časom, kedy potrebujete chrániť vaše nohy. Aj počas jarných či jesenných výjazdov sú cenným pomocníkom. Neoskin vodeodolná vrstva spolu s 3 mm neoprénom sú určené práve na to. Spevnené časti na päte a špičke a lepené švy svedčia o celostnej izolácii pred vonkajšími vplyvmi. Nechýbajú ani reflexné prvky. Cena tohto produktu sa pohybuje na úrovni 43 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.

Kotúč BBB BBS-114 Powerstop


Náročný terén si berie daň v podobe rýchlejšieho opotrebovania. Platí to aj o kotúčoch, ktoré tvoria základ výbavy. 203 mm BBB Powerstop poskytuje adekvátnu brzdnú plochu za každých podmienok. Nehrdzavejúcu oceľ v spojení s kompatibilitou naprieč výrobcami ocení každý. Cena tohto produktu sa pohybuje na úrovni 28 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.


Ak vás niektorý z uvedených produktov zaujal, neváhajte navštíviť stránky jednotlivých výrobcov/dovozcov.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Leatt – poznatky z motokrosu prenesené do sveta cyklistiky

Leatt – poznatky z motokrosu prenesené do sveta cyklistiky

Oblasti ochrany jazdca v teréne sa venuje množstvo výrobcov. Čím je však Leatt tak špeciálny?
Enduro bicykle – skroť tie najťažšie traily PR článok

Enduro bicykle – skroť tie najťažšie traily

Skoky, technické pasáže a členitý terén sú pre teba rajom, ale vieš sa do toho aj oprieť, keď bojuješ o sekundy na rýchlostnej skúške? Tieto bicykle ťa budú zaujímať.
Ochrana hlavy aj tela pre každého cyklistu PR článok

Ochrana hlavy aj tela pre každého cyklistu

Pri rýchlej jazde dole kopcom treba extra dbať na správnu ochranu. Bude to klasická prilba či „integrálka“? Chrániče kolien, alebo radšej celé torzo?
keyboard_arrow_up