Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Ty mne kyticu, ja tebe koláčik. Sladké tipy nielen na Valentína

Ako ste na tom so sviatkom sv. Valentína? Oslavujete či ani veľmi nie? My sme ešte pred deťmi zvykli chodiť do kina alebo na večeru, no odkedy ich máme, kino sa zmenilo na film v obývačke a večera na niečo slané k tomu filmu. :D Ale občas sa hecneme...

Ty mne kyticu, ja tebe koláčik. Sladké tipy nielen na Valentína

Drahý mi niekedy urobí raňajky do postele a ja jemu zase upečiem (alebo aj neupečiem, lebo nepečené dezerty sú moje obľúbené) niečo dobré ku káve. Ako tu tak sedím pri počítači, lustrujem blog a premýšľam, čo by som zbúchala tento rok, hlavne v tom našom kolotoči chorôb a zúbkov, napadlo mi, že hodím nejaké tipy do článku. Možno sa zídu aj vám. ;) 

 

1. Sladké raňajky

Najlepšie je začať vyznávať lásku hneď zrána. Ak stíhate, urobte lievance alebo palacinky. Lievance mám radšej, lebo sa ľahšie opekajú a dá sa z nich postaviť pekná vežička. :) Na blogu nájdete viacero receptov, tieto acidkové sú z tých klasickejších. Ak sa vám nechce kašľať s ovocnou omáčkou, polejte ich hoci javorovým sirupom (môj ho miluje), alebo super je "grécka" kombinácia s jogurtom, orechmi a medom.

Ak je príprava raňajok časovo nezlúčiteľná s vaším denným harmonogramom, pripravte si ich vopred, a to v podobe domácej granoly. Obdarovaný bude mať na niekoľko dní vybavené raňajky, stačí pridať biely jogurt, tvaroh alebo mlieko.

 

2. Čokoládou nič nepokazíte

Lebo veď kto by ju nemal rád? Plus dobije energiu, vyplaví endorfíny a ani jej afrodiziakálne účinky nie sú na zahodenie, hlavne teda na Valentína. Iste, môžete si rozbaliť tabuľku a schrúmať ju, ale v dezerte má iné čaro. Ak sa ma spýtate na naj čokoládový dezert, neviem sa rozhodnúť medzi brownies a lávovým koláčikom.

Asi sa rozhodnite podľa toho, či budete mať čas na prípravu - lava cake je totiž najlepšie pripravovať na čerstvo - tesne pred podávaním. Brownies si môžete upiecť aj vopred. Môj tip je toto akože zdravé cviklové, v ktorom cviklu neucítite, akurát farba je vďaka nej krásna, alebo úplne mega bomba kombinácia brownies a cheesecake. Niet čo dodať. ;)

 

3. Pavlova

Neviem, čím to je, ale všetci chlapi v mojom okolí majú radi také tie presladené snehové dezerty tipu laskonky, pusinky, Pavlovy... Nie je to úplne moja šálka kávy, radšej volím tú čokoládu, ale zase, keď potešiť, tak tým, čo má kto najradšej. A Pavlova je ešte k tomu krásny, priam sexi koláčik, čo sa na Valentína hodí. Je jednoduchá na prípravu a môžete ju pripraviť aj v chutných mini verziách.

 

4. Nepečené maškrty

Ich výhodou je, okrem toho, že ušetria robotu, aj to, že sa väčšinou dajú spraviť do pohárikov alebo skrátka nadávkovať na počet osôb, ktoré ich budú konzumovať. Takže nemusíte potom zápasiť s mega tortou, hlavne, ak ste doma len dvaja. Dva chutné neškodné poháriky s tvarohovým dezertom, čoko penou, tiramisu alebo dve porcie panna coty ešte nikomu neublížili. Ale keby ste chceli predsa len niečo väčšie, odporúčam tento cheesecake, pre mužov ako stvorený. Ak zase máte doma zdravo sa stravujúceho športovca, ugúľajte mu raw energy balls a bude spokojný. Rumom nešetrite. ;)

 

5. Srdiečko na tanieri

Klišé-neklišé, srdiečka musia byť. Vďaka nim dostane hocijaké jedlo ten správny zaláskovaný valentínsky punc. U nás fičí pizza v tvare srdca. :) Alebo takéto zapekané chlebíky. Srdiečkové volské oko či hocijaká torta upečené v srdcovej forme. Najlepšie tvarohová želatínová retro klasika. A keď niečo špeciálne, tak takéto chutné tortičky.

 

Tak čo, zaujalo vás niečo? ;) Ak nie, kuk sem - nájdete tu pokope všetky sladké dobroty.

12. 2. 2020 20:56 | Tipy & návody

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Podeľte sa s nami o váš názor!

Články

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty