Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ferrari predviedlo veľkolepú premiéru, Verstappen nový Red Bull už aj prevetral

Grandiózny orchester, operný spev kombinujúci tradičné a moderné prvky, akrobatické kúsky artistov, ale aj závan nostalgie vo videách z najúspešnejšej éry. To všetko v slávnostných priestoroch a so všadeprítomnou červenou.

11.02.2020 12:45 , aktualizované: 12.02.2020 15:30
debata
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

And finally... She’s here #SF1000 #essereFerrari

Príspevok, ktorý zdieľa Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari),

Utorkové predstavenie nového monopostu poňalo Ferrari netradične veľkolepo. Legendárny tím formuly 1 zvolil na takmer hodinovú šou mestské divadlo v Reggiu Emilia, meste spätom so vznikom talianskej vlajky. Odhalenie modelu s označením SF1000 mohli fanúšikovia sledovať naživo cez internet. Dozvedeli sa aj to, že číslovka v názve odkazuje na tisícu veľkú cenu, ktorú si tím odkrúti v blížiacej sa sezóne F1 (štartuje 15. marca v Austrálii).

Výkonný riaditeľ Ferrari Louis Camilleri v emotívnom prejave zdôraznil, že tlak, ktorému stajňa čelí, môže byť pozitívny: „Tlak prichádza so zodpovednosťou. Spája nás a inšpiruje neustále sa zlepšovať. Sme na seba náročnejší než ktokoľvek iný.“

Na prvý pohľad sa vizuál zbrane z Maranella oproti vlaňajšku veľmi nezmenil. „Verte mi však, že auto je úplne iné. V konceptoch sme sa snažili byť extrémni, ako to len išlo. Zlepšili sme prítlak, vďaka čomu sa budeme snažiť vyťažiť maximálny aerodynamický výkon,“ neskrýval nadšenie šéf tímu Mattia Binotto. Podotkol, že inžinieri monopost zoštíhlili a pozornosť venovali každej súčiastke.

Verí, že jazdci Sebastian Vettel a Charlec Leclerc sa vyvarujú chybám, po ktorých v minulom ročníku vládla vo Ferrari napätá atmosféra. Dvojica, samozrejme, pri premiére nechýbala.

„Snažím sa poučiť z chýb spred roka. Chcem byť lepším jazdcom, aj preto som podstúpil kondičnú prípravu na horách. Stojíme pred veľkou výzvou,“ uviedol Monačan pred druhou sezónou v červenej kombinéze. Pôvodne tímová dvojka v celkovom hodnotení zdolala skúsenejšieho kolegu Vettela.

Je isté, že obaja túžia prerušiť dominanciu Mercedesu a Lewisa Hamiltona, zároveň však budú odrážať útoky Red Bullu s dravým Maxom Verstappenom. Tifosi začínajú byť netrpezliví. Nečudo, veď na jazdecký titul čaká Ferrari od roku 2007, konštruktérskym šampiónom sa naposledy stalo o rok neskôr…

Rovnaký, ale odlišný Red Bull

V stredu ukázal nový monopost svetu aj Red Bull. Verstappen s kolegom Alexom Albonom formulu s označením RB16 rovno prevetrali po trati v Silverstone. „Rovnaký, rovnaký, ale odlišný,“ napísala stránka k fotografiu vyzývateľa Mercedesu.

Mercedes s novým partnerom

Už v pondelok nečakane odhalil lakovanie majstrovský Mercedes, ktorý oficiálne predstaví nové auto až v piatok. Tím tiež odhalil nového partnera, ktorým sa stala spoločnosť Ineos. Vďaka nemu k striebornej farbe pribudli aj červené časti.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

#WelcomeINEOS Our 2020 @f1 livery = REVEALED!! Featuring our new Principal Partner INEOS ❤️

Príspevok, ktorý zdieľa Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1),

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Sir Jim Ratcliffe Toto #WelcomeINEOS

Príspevok, ktorý zdieľa Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1),

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

The big reveal moment! Drop a ❤ if you're loving our new look for 2020! #WelcomeINEOS

Príspevok, ktorý zdieľa Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1),

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

We know it's not Valentine's Day yet... But we think we're already in love Who’s ready to see W11 on Friday!

Príspevok, ktorý zdieľa Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1),

Šéf tímu F1 Mercedes Toto Wolff (vpravo) a Jim... Foto: SITA/AP, Steven Paston
Toto Wolff, Jim Ratcliffe Šéf tímu F1 Mercedes Toto Wolff (vpravo) a Jim Ratcliffe, zakladateľ a majiteľ chemickej spoločnosti Ineos, pózujú s novým lakovaním majstrovského monopostu.
debata chyba
Viac na túto tému: #Mercedes #red bull #Ferrari