Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Pohánkové rizoto zo zásob

Pohánkové rizoto zo zásob
bez lepkuvegan

Február je mesiac, kedy melieme z posledného, míňame posledné zvyšky uskladnenej zeleniny a čakáme na tú novú ako na spasenie. Ani mraznička nie je bezodná, našťastie je tu ešte špajza a v nej kadejaké sušené či zavárané dobroty. Obsah tej našej komory bol skvelou inšpiráciou na výborné pohánkoto, ktoré som určite nerobila naposledy. :)

  • Porcie 2 porcie
  • Čas varenia 20 minút
  • Príprava varenie
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

1,5 dl  pohánka
1  malá cibuľa
2  strúčik cesnaku
hrsť  sušené hríby
hrsť  sušené rajčiny
 vývar
1 PL  olivový olej
 soľ
1 dl  sterilizovaný cícer (prípadne uvarený sušený)

Postup prípravy

Už je to takmer rok, čo som spustila výzvu varenia zo zásob. Veru tak, koniec fašiangov a začiatok pôstu sa opäť blíži, ale načo čakať, keď môžem začať "upratovať" už dnes? Hlavne, keď sme pod chvíľou chorí a denne bojujem s otázkou, čo mám zase navariť. Pohánka u nás nikdy nechýba, lebo vždy ju kúpim, ale málo používam. :) S cviklou a syrom je to klasika, skvelá kombinácia. Ale skúsila som niečo nové a veru neľutujem.

Pohánku namočíme na pár hodín do vody. Potom vodu zlejeme a pohánku prepláchneme. V kastróliku rozohrejeme olej, na ktorom opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Hríby zalejeme horúcou vodou, scedíme a nakrájame na kúsky. Pridáme do hrnca k cibuľke. Sušené rajčiny takisto zalejeme vodou a nakrájame. Ja som mala také solené, takže som ich dobre prepláchla, lebo inak by bolo rizoto presolené. Ak máte rajčiny v oleji, iba ich z neho vyberte. Pridáme do hrnca spolu so scedenou pohánkou. Premiešame, trošku osolíme a zalejeme vývarom alebo vodou asi 1 cm nad pohánku.

Prikryjeme a varíme na miernej teplote. Priebežne kontrolujeme. Ak sa voda vsiakne a pohánka je ešte tvrdá, prilejeme vývar. Ak je, naopak, príliš veľa tekutiny, jednoducho hrniec odokryjeme a necháme ju odpariť. Pred dovarením pridáme aj cícer, aby sa prehrial. Hotové pohánkoto môžeme posypať parmezánom alebo vegánskym syrom. Skvelá je aj čerstvá petržlenová vňať. A k tomu kvasenú zeleninu alebo cviklu s chrenom, ako ja. ;)

10. 2. 2020 20:36

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty