Všeobecne virtuálna realita
Pokračovať v čítaní
Stretnutie s mŕtvou dcérou vo virtuálnej realite
0

Virtuálna realita ma mnoho možnosti využitia. Spoločnosť Munhwa Broadcasting Corporation sa zamerala na stretnutie matky so svojou mŕtvou dcérou vo virtuálnej realite. Toto stretnutie bolo natočené v dokumentárnom filme s názvom „I Met You“. Časť dokumentu pridali aj na YouTube.

Virtuálna realita v stretávaní mŕtvych

Virtuálna realita dokáže naozaj oklamať ľudské mysli a vďaka nej je možne dosiahnuť množstva veci. Juhokórejská produkčná spoločnosť Munhwa Broadcasting Corporation, opisuje príbeh matky Jang Ji-sung. Ta smúti za svojou mŕtvou dcérou Nayeon.

Zábery ukazujú virtuálnu realitu, v ktorej sa mohla matka vďaka VR headsetu HTC Vive Pro a hmatovým rukaviciam so zosnulou dcérou stretnúť. 


Produkcia trvala 8 mesiacov

Produkčný tím pracoval na projekte osem mesiacov. Celý virtuálny park bol navrhnutý podľa skutočného, ktorý matka s dcérou v reálnom svete navštívili.

Pomocou nasnímaných pohybov detského herca sa simulovali pohyby dieťaťa. Následne bol tento model prevedený na zobrazenie Nayeon. Následne si Jang nasadila VR headset a okuliare, vďaka ktorým je možne simulovať dotyk. Mohla tak okrem stretnutia držať dcéru za ruku a prežiť narodeninovú oslavu.

Šťastie na pár minút

Matka označila stretnutie za chvíľkové šťastie. „Stretla som Nayeon, ktorá na mňa volala s úsmevom. Cítila som sa šťastná. Myslím, že som mala sen, ktorý som vždy chcela.“, povedala matka pre Aju Business Daily. Jedna sa o veľmi emotívnu udalosť. Na videu je možne vidieť slzy a prítomný je aj zvyšok rodiny vrátane otca, brata a sestry mŕtveho dievčaťa.

Podľa neurochirurga na tom nie je nič zlé

Michael Grazian, americký neurochirurg, hovorí, že na tom nie je nič zlé. V decembri minulého roka sa vyjadril pre spoločnosť Dell „Pretože viete, že daná osoba už nežije, akceptujete jej virtuálny ekvivalent, čo prináša ukľudnenie.“. Robiť ale predčasne závery je však priskoro, pretože stretnutia so zosnulými vo virtuálnej realite sú zatiaľ veľkým neprebádaným územím.

Zdroj: Futurism

Aká je Vaša reakcia?
Zaujímavý článok
0%
Prekvapilo ma to
100%
Pobavilo ma to
0%
Článok má chybu
0%
Autor
Michael Šubák
Som zakladateľom projektu VirtualnaRealita.eu. Virtuálna realita je zaujímavá a nie je len pre hráčov. V každej oblasti môže táto čoraz dostupnejšia technológia pomôcť. Jednoduchšie učenie, spoznávanie sveta, tvorba grafiky, či pozeranie športových prenosov alebo výcvik letcov. Som majiteľom Oculus Rift CV. Rád píšem píšem o VR a chcem sa tejto technológii venovať aj v budúcnosti. Viac o mne na www.michael.subak.sk