Fuglsang a doktor Ferrari nebudú stíhaní za doping. CADF ľutuje únik správy

Cyklistická antidopingová nadácia (CADF) potvrdila, že Jakob Fuglsang (AST) aj Alexej Lutsenko (AST) boli vyšetrovaní kvôli údajnému spojeniu s doktorom Michelem Ferrarim, ktorý má doživotný dištanc od cyklistiky. Neslávne známa postava z mnohých dopingových škandálov, vrátane Lanca Armstronga, sa v pondelok opäť dostala na titulky novín. Dánske noviny Politinek prišli so správou, že dvaja jazdci Astany mali byť v kontakte s Talianom.

CADF hlboko ľutuje únik správy. Antidopingový orgán ďalej potvrdil, že nepodal návrh na začatie disciplinárneho konania. Teraz sa zameria na to, aby sa zistili dôvody vyplávania tajných informácií na povrch.

Prípad je, zdá sa, uzavrený:

„CADF potvrdzuje, že po dôkladnom prešetrení dostupných informácií nepodáva návrh na disciplinárne konanie proti jednotlivcom ani tímu.“

Prekvapivá správa sa do médií dostali po tom, čo sa do redakcií dostal 24-stranový dokument vydaný od CADF. Ten sa ukončil tvrdením, že Fuglsang by mal byť v programe doktora Ferrariho. Ďalší člen tímu Lutsensko sa taktiež mal účastniť konzultácií. Všetky fakty boli založené na výroku anonyma, ktorý údajne v Monaku videl Fuglsanga trénovať za motorkou, na ktorej bol Ferrari.

Fuglsang aj Lutsenko popreli spojenie s Ferrarim. Dán zažil minulý rok najlepšiu sezóny kariéry, keď vyhral monument Liège – Bastogne – Liège, etapu na Vuelte, Critérium du Dauphiné a počas celej jari bol na popredných priečkach klasík.

Ferrarimu bolo doživotne zakázané pôsobenie v cyklistike po dopingových škandáloch v tímoch US Postal Service a Discovery Channel. 66-ročný lekár taktiež poprel všetky obvinenia. S tímom Astana bol naposledy v kontakte ešte pred desiatimi rokmi.

 

Zdroj: cyclist.co.uk

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár