Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Záchodový psychotrik. Rosberg spomína, ako ho deprimoval Schumacher

O Michaelovi Schumacherovi sa neraz hovorilo, že počas pôsobenia vo formule 1 obľuboval psychologické hry.

01.02.2020 10:50
debata
Michael Schumacher (vľavo) a Nico Rosberg v... Foto: SITA/AP, Victor R. Caivano
Michael Schumacher, Nico Rosberg Michael Schumacher (vľavo) a Nico Rosberg v novembri 2012.

Potvrdil to aj expretekár Nico Rosberg. Dvojica Nemcov sa stretla v Mercedese v sezónach 2010 – 2012. Legenda v celkovom poradí zakaždým ťahala za kratší koniec povrazu v porovnaní s kolegom.

Šampión z roku 2016 Rosberg opísal, ako sa mu Schumacher snažil dostať do hlavy. Držiteľovi rekordných siedmich jazdeckých titulov vymyslel prezývku „Pán psychologická hra“. V podcaste Beyond Victory spomenul príhodu z Veľkej ceny Monaka, podľa ktorej ho mal Schumacher rozhodiť pred dôležitou kvalifikáciou.

„V našej garáži bola jediná toaleta a do kvalifikácie zostávalo 10 minút. Vedel som, že mám posledné dve minútky, aby som šiel na malú potrebu a hneď nasadol do monopostu. Bola však obsadená – Michaelom. Opieral sa v nej o stenu, sledoval hodinky a vedel, že keď vyjde tri minúty pred začiatkom kvalifikácie, akurát stihne naskočiť do auta bez toho, aby narušil tímovú stratégiu,“ uviedol Rosberg.

Ten nakoniec musel použiť vedro, ktoré našiel v rohu. Priznal, že ho to vyviedlo z rytmu a spôsobilo stres. „Síce sa mi podarilo urobiť, čo som mal, no takáto panika mala vplyv na moju kvalifikáciu. Keď sa otvorili dvere na toalete, Michael vyšiel v úplnom pokoji, no hneď za rohom pridal do kroku. Vedel totiž, že mu zostávajú tak dve sekundy do štartu. Taký jednoducho bol,“ pokračoval Rosberg.

VIDEO: Porovnanie monackého kola Schumachera a Rosberga

Zároveň priznal, že podobné malé incidenty mu pomohli získať skúsenosti v súboji s jeho neskorším tímovým kolegom Lewisom Hamiltonom. Britovi v sezóne 2016 uchmatol jazdecký titul. Rosberga vraj Schumacherove triky mentálne posilnili.

Na Rosbergove slová reagoval vtedajší šéf Mercedesu Nick Fry. Brit si nedokáže predstaviť, že by Schumacher robil takéto ťahy.

„Neviem, či je to pravda. Bol by som však prekvapený, keby bola. Nebol som svedkom žiadnych psychologických hier, práve naopak, videl som v ňom skôr tímového hráča. Bol perfekcionista mal priam otcovský prístup. Ľudia ho radi vykresľujú ako podlého Nemca, ktorý používal rôzne triky, ale nebolo to tak,“ uzavrel Fry.

debata chyba
Viac na túto tému: #Michael Schumacher #Nico Rosberg