Kto však stíha GP Ice Race bez problémov je Bentley. To pripravilo na preteky špeciálnu verziu svojho modelu Continental GT. Výzor si prepožičal od auta pripraveného na Pikes Peak, nálepky sú veľmi podobné výzoru špeciálu na kopce.

Od tých Continentalov, ktoré budú brázdiť veľké mestá a diaľnice sa odlišuje ten špeciálne pripravený na súťaž viacerými aspektami. Okrem nálepiek je to nosič na lyže, ktorý nesie aj lyže špeciálne značené logami Bentley. Vyrába ich firma Bomber.

Pri tvorbe nezabudli dizajnéri ani na tmu, ktorá je nevyhnutnou súčasťou Ice Race. S ňou má bojovať svetelná LED rampa na streche. Dôležitým, teda najdôležitejším prvkom celej prestavby sú pneumatiky. Veľké kolesá majú obuté pneumatiky s hrotmi, aby malo veľké kupé aspoň nejakú trakciu.

Bentley Continental GT GP Ice Race - výfuk dodal Akrapovič Zdroj: Bentley

Motor bude bez zmien a bude to ten väčší z ponuky. Continental GT má 6-litrový W12 biturbo s výkonom 460 kW (626 k) a krútiacim momentom 900 Nm. Klasický Continental GT s ním zrýchli na stovku za menej ako 4 sekundy. Verzia pre Ice Race bude mať trochu horšie parametre.

Aby tých úprav ale nebolo málo, tak má špecialita aj výfuk Akrapović a svetlú výšku zväčšenú o 15 milimetrov. V interiéri je, pre istotu, ochranná klietka a vstavaný hasiaci systém. Za volantom bude cez víkend Catie Munnings.

Bentley Continental GT GP Ice Race - vnútri sú iné sedadlá a ochranný rám Zdroj: Bentley