Blog Bistro.sk Vychutnajte si s nami tie najlepšie jedlá.
30. január 2020

Rezance aj sushi. 5 ázijských reštaurácií v Bratislave, ktoré ťa nesklamú

Miluješ ázijskú kuchyňu a veľmi rád si na nej pochutnáš vždy, keď máš príležitosť? Dobrá správa, v Bratislave nájdeš množstvo podnikov, ktoré majú v ponuke tradičné ázijské jedlá. Stačí si objednať z Bistro.sk a my ti kúsok exotiky donesieme priamo domov. Nižšie nájdeš 5 tipov na reštaurácie, ktoré si ťa získajú práve ázijskou kuchyňou

 

#1 Reštaurácia Peking 

 

Na pravej čínskej kuchyni si pochutnáš v Reštaurácii Peking, ktorú nájdeš v Bratislave hneď na dvoch miestach. Jedna prevádzka sa nachádza na Starej Vajnorskej a druhá na Trnavskej. V ponuke nájdeš všetko, na čo by si len mohol mať chuť. Tradičnú ostrokyslú polievku, rezance, chrumkavú kačicu a tofu so zeleninou pre vegetariánov. Medzi obľúbené jedlá zákazníkov patrí aj Kung-Pao. 

 

 

#2 M. Phong

 

Ázijskú reštauráciu nájdeš na ulici Radlinského. Okrem množstva hlavných jedál z hydinového a bravčového mäsa môžeš ochutnať aj tradičné vietnamské polievky. M. Phong má v ponuke až 25 druhov denného menu, na ktorom si môžeš pochutnať v čase obeda. Dokážeš si z takého množstva vôbec vybrať? 

 

Fried noodle with shrimp and vegetables in sauce

 

#3 Hanoi Garden

 

Ázijská reštaurácia Hanoi Garden má v ponuke klasickú vietnamskú kuchyňu, ale aj iné typické ázijské jedlá. Nájdeš ju na Prievozskej, Starej Vajnorskej aj v Petržalke. Ponuka je skutočne široká, a tak si stačí len vybrať. Máš chuť na Pho bo, krevety, chrumkavé kura alebo udon rezance? 

 

Beef and Broccoli With Udon Noodle Stir Fry

 

#4 Čínska reštaurácia Panda

 

Máš chuť na poriadnu Čínu? Neváhaj a navštív reštauráciu Panda, ktorá sa v Bratislave už dlhšie teší obľube. Pochutnaj si na tradičných jedlách a najedz sa do sýtosti. Ako predjedlo si môžeš dať výborné jarné rolky, za nimi kuraciu polievku s bambusovými výhonkami a hríbmi a ako hlavné jedlo vyskúšaj rezance zapekané s tromi druhmi mäsa. Garantujeme ti, že hladný nebudeš až do večera. 

 

 

#5 Fugu Sushi

 

Medzi najobľúbenejšie ázijské jedlá na Slovensku patrí rozhodne aj sushi. V Bratislave nemusíš chodiť ďaleko a nájdeš ho prakticky v každej časti mesta. Nabudúce, ak ťa prepadne chuť na túto ázijskú špecialitu, objednaj si z Fugu Sushi. V ponuke sú maki, futomaki, nigiri, rôzne sety, gyoza a dokonca aj dezert. Dokážeš odolať japonským ryžovým koláčikom?