salat s avokadom

Ľahký listový šalát s avokádom, cícerom a granátovým jablkom

posted in: Recepty, Šaláty | 0

Recept, ktorý sme dnes pre vás pripravili v spolupráci so značkou Zlatý Bažant v sebe kĺbi trochu tradície, ale aj trochu exotiky. Tradíciu zastupuje dobre známy cícer, ktorý šalátu dodá dostatočnú sýtosť, exotiku zase kombinácia sladkého granátového jablka a (stále) atraktívneho avokáda. Z minima ingrediencií vytvoríte chutný šalát vhodný ako hlavné ľahké jedlo napríklad so sebou do práce alebo ako prílohu k mäsku. Kombinácia cíceru a granátového jablka môže na prvý pohľad vyznievať zvláštne, ale verte nám – funguje to skvelo. Šalát je svieži, veľmi chutný a farebne príjemný, takže určite neodradí ani detského stravníka. Ak takýto šalát doplníte o hrianky a pošírované vajce môžu to byť aj skvelé raňajky.

Sledujte nás aj na Instagrame a nič vám neunikne.

Tento recept vznikol v spolupráci so značkou Zlatý Bažant a je inšpirovaný chuťou Radleru 0,0% Light Citón Baza a Mäta.

kosik

Budeme potrebovať:
7 ks kríčkových paradajok
2 veľké hrste listového šalátu (mix)
1 avokádo
plechovku cíceru v slanom náleve
1 granátové jablko
hrsť lístkov mäty
2 šalotky
2 limetky
olivový olej extra virgin
soľ a čerstvo mleté čierne korenie

 

A takto na to:

Umytý a dobre vysušený listový šalát dajte do veľkej misy. Pridajte prepláchnutý cícer, nakrájané šalotky, na osminky nakrájané paradajky, hrsť lístkov mäty a dobre dochuťte soľou, olivovým olejom, šťavou z jednej limetky a čerstvo mletým čiernym korením. Dobre premiešajte.

Ingrediencie rozdeľte na dva taniere. Avokádo pozdĺžne rozrežte, vyberte kôstku a pomocou lyžičky vyberte dužinu. Narežte ju na pásiky, nie však úplne dokonca, aby sa vám dužina nerozpadla. Avokádo položte na šalát. Vždy jednu polovicu na jeden tanier. Granátové jablko rozpoľte, použite hlbokú lyžicu, údermi chrbtom lyžice po kôre jablka vám semiačka samé vyskočia z plodu. Pridajte ich na šalát. Dobre zalejte olivovým olejom, prípadne ešte osoľte a okoreňte. 

Tu si stiahnete recept v PDF.
Ten si môžete pohodlne vytlačit,
vziať so sebou do kuchyne, zamazať a zamastiť.

recept

Kamil

Ak chcete, môžete nás podporiť

Ak sa vám naša práca páči, môžete nás podporiť. Food blog nie je lacnou záležitosťou, aj keď je naším koníčkom a venujeme sa mu radi. Výška sumy je samozrejme na vás.
Sľubujeme, že všetky vaše peniaze prejeme a prepijeme. :)

Enter amount (EUR)

Vaše komentáre