MENU

Účastníci DKAVŠ na 11. mechanizovanom prápore

V termíne od 6. decembra 2019 do 5. februára 2020 v 11. mechanizovanom prápore Martin získavajú praktické vedomosti absolventi vysokých škôl v 21. Dôstojníckom kurze pre absolventov vysokých škôl (DKAVŠ) z Akadémie ozbrojených síl generála Milana Rastislava Štefánika Liptovský Mikuláš (AOS).

Cieľom odbornej prípravy a stáže je zabezpečiť získanie základných vedomostí, zručností a vojenských návykov budúcich dôstojníkov, potrebných na velenie a riadenie malých taktických jednotiek. Ich príprava je naplánovaná a vykonávaná v zmysle spracovaných rozvrhov výcviku príslušníkov 21. DKAVŠ, ktoré vychádzajú z modulov stanovených AOS pre jednotlivé odbornosti.

Absolventi kurzu sú začleňovaní do štruktúry štábu a jednotiek, kde vykonávajú prípravu na plnenie úloh, získavanie praktický zručností, vedomostí a vojenských návykov. Zúčastňujú sa každodenného vojenského života vrátane veliteľsko-štábnej prípravy, poradovej prípravy, streleckej prípravy, taktickej prípravy a telesnej prípravy.

Po úspešnom splnení všetkých podmienok v súlade s programom kurzu sa vrátia absolventi kurzu na Akadémiu ozbrojených síl generála Milana Rastislava Štefánika, kde budú preverení skúšobnou komisiou. Po úspešnom ukončení budú menovaní do poručíckej hodnosti a pripravení na plnenie úloh a na ďalší výcvik v OS SR s cieľom zvládnuť tie najnáročnejšie úlohy.

Ďalšie snímky si môžete pozrieť – TU.

Text a foto: 11. mechanizovaný prápor Martin, Ozbrojené sily SR /r

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.