VIDEO Recept na Nadala konečne odhalený! Thiem v parádnej bitke pokoril španielskeho maestra

Dominic ThiemDominic Thiem Zdroj: SITA/AP/Andy Wong

MELBOURNE - Rakúsky tenista Dominic Thiem si môže odšrtnúť celý riadok zo zoznamu nesplnených úloh svojej tenisovej kariéry. Na grandslamovom turnaji porazil Rafaela Nadala, čo sa mu podarilo prvý raz v kariére. Vo vynikajúcom zápase zvíťazil v štyroch setoch 7:6, 7:6, 4:6, 7:6. Pre rodáka z Viedne je to tretia účasť medzi elitným kvartetom na grandslamovom turnaji, na Roland Garros v Paríži si už dvakrát zahral vo finále.

V rozhovore tesne po skončení zápasu sa Thiem vrátil k situácii, keď v štvrtom sete podával na víťazstvo v zápase. "Bola to pre mňa špeciálna situácia, pretože ešte nikdy som nebol v semifinále Australian Open. Ako v utorok povedal Roger Federer, je náročné takéto zápasy dohrať. Snažil som sa udržať si podanie, Rafa síce vyrovnal na 5:5, ale našťastie som dokázal zvíťaziť v tajbrejku," povedal v rozhovore priamo na kurte 26-ročný rakúsky tenista.

Úvodné dva sety mali veľmi podobný priebeh. Ako prvý získal brejk španielsky tenista, ale Thiem následne získal stratené podanie späť. Obe dejstvá napokon dospeli až do tajbrejkov, v ktorých Rakúšan dovolil súperovi získať tri, resp. štyri loptičky. Rakúsky tenista sa prezentoval svojou tradičnou agresívnou hrou a vedenie 2:0 na sety si vypracoval najmä vďaka 33 víťazným úderom a výborným prvým podaním, po ktorom získal 32 z 38 bodov.

V treťom sete mal miernu prevahu Nadal, ktorý ho získal vo svoj prospech 6:4. V druhom geme štvrtého setu mal Nadal pri vedení 1:0 tri brejkbaly pri podaní Thiema, ktorými mohol nakloniť misky váh na svoju stranu. Túto výhodu však nevyužil a vzápätí sám stratil svoj servis. Rakúšan mal 19-násobného grandslamového šampióna "na lopatkách", za stavu 5:4 však neukončil zápas pri svojom podaní. Napokon ho to však nemrzí, pretože neskôr zvládol aj tretí tajbrejk v zápase. Nadal ukončil zápas nevynútenou chybou po 270 minútach duelu.

Dominic Thiem v semifinálovom stretnutí nastúpi proti Nemcovi Alexandrovi Zverevovi. Vzájomné bilancia hovorí v prospech Rakúšana, keď vyhral šesť z ôsmich stretnutí. Druhú semifinálovú dvojicu tvoria hráči, ktorí majú dokopy na konte 13 titulov z Australian Open. V jubilejnom 50. vzájomnom stretnutí si zmerajú sily Srb Novak Djokovič a Švajčiar Roger Federer.

Australian Open 2020 v tenise - dvojhra mužov - štvrťfinále - streda:
Dominic Thiem (Rak.-5) - Rafael Nadal (Šp.-1) 7:6 (3), 7:6 (4), 4:6, 7:6 (6)

Viac o téme: Rafael Nadal Dominic Thiem Australian Open 2020
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: SITA/AP/Andy Wong; VIDEO: YouTube/Australian Open TV, LPT TV
  • Zdroj: SITA, športky

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy