Blokovanie ciest je nebezpečné, hrozí strata zákazníkov

Štrajk autodopravcov spôsobuje komplikácie aj pre košické oceliarne U. S. Steel. "V čase, keď ideme na dve pece z troch pre problémy na európskom trhu s oceľou, považujeme blokovanie ciest za nebezpečné," uviedol pre TASR hovorca oceliarní Ján Bača.

Štrajk autodopravcov spôsobuje komplikácie aj pre košické oceliarne U. S. Steel. „V čase, keď ideme na dve pece z troch pre problémy na európskom trhu s oceľou, považujeme blokovanie ciest za nebezpečné,“ uviedol pre TASR hovorca oceliarní Ján Bača.
„Ak naše produkty nedorazia podľa objednávky do cieľa, hrozí, že sme naše plechy vyrobili, predali, ale načas nedoručili a nakoniec  možno stratíme zákazníka. V tom prípade by sme žiadali náhradu vzniknutej škody od organizátorov štrajku,“ konštatoval ďalej Bača.
Právo na protest by podľa jeho slov nemalo brániť iným užívať cesty a regionálni dopravcovia týmto spôsobom berú ostatných dopravcov a aj výrobcov ako rukojemníkov.
Košický U. S. Steel sa v tejto súvislosti obrátil na Republikovú úniu zamestnávateľov (RÚZ), keďže situácia je problematická aj pre ďalšie podniky. „Predpokladám, že bude konať v mene viacerých spoločností,“ dodal hovorca.
Únia autodopravcov Slovenska (UNAS) od utorka (28. 1.) pokračuje v protestných blokádach nákladnej dopravy na cestných hraničných priechodoch. UNAS tvrdí, že vláda odmietla akceptovať jej požiadavky a k dohode nedošlo.  

Súvisiace články

Aktuálne správy