Oblačno
18°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Mestá verzus autodopravcovia: Štrajky prinášajú problémy nielen vodičom
Zdielať na

Mestá verzus autodopravcovia: Štrajky prinášajú problémy nielen vodičom

LIPTOV, ORAVA / So štrajkom dopravcov mala už problémy aj trnavská automobilka. Pre chýbajúce súčiastky musela v noci prerušiť výrobu. Súčiastky prevážali desiatky kamiónov, ktoré uviazli v kolónach. Proti autodopravcom sa vzbúrili aj samotné mestá. V Ružomberku štrajk rozpustili už v noci. V Trstenej na najväčšom hraničnom priechode sa štrajk skončil okolo obeda. Na Kysuciach v Makove a vo Svrčinovci sa tiež tvorili veľké kolóny.

Mesto Ružomberok podpísalo rozhodnutie o zákaze zhromaždenia Únie autodopravcov v meste. Rozhodnutie o zrušení zhromaždenia podpísali zástupcovia samosprávy neskoro večer. "Mesto dostalo podnet od okresného riaditeľstva policajného zboru, ktoré situáciu vyhodnotilo ako nebezpečnú nielen pre účastníkov, ale aj pre širokú verejnosť," uviedol Viktor Mydlo, hovorca primátora mesta Ružomberok.  

Avšak zákaz štrajkovať sa nepáčil autodopravcom. "Aby nás, ľudí, okrádali. Je to dosť smutná vec a ešte používajú aj policajtov, ako represívne zložky," bráni sa Pavol Timko, Únia autodopravcov Slovenska. 

Napätá situácia bola aj v Trstenej. Okolo desiatej hodiny dopoludnia ku štrajkujúcim prišla polícia aj s prednostom Trstenej. "Mesto Trstená nemôže povoliť takéto zhromaždenie, v tomto mieste," povedal Maroš Badáň, prednosta Trstenej. 

Blokovať hraničný priechod prestali okolo obeda. 

Tak ako v utorok, i v stredu autodopravcovia blokovali hraničný priechod v Makove a taktiež cestu vo Svrčinovci. Cez tieto úseky nepúšťali nákladné autá, a preto vznikali obrovské kolóny. Aj vo Svrčinovci sa udial protest, a to i napriek nesúhlasu obce.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy