Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Polícia stíha pre narušenie hraníc päť migrantov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Na mieste zadržali piatich mladých mužov vo veku 25-29 rokov zo Sýrie, z palestínskych území a Alžírska.

Budapešť 29. januára (TASR) - Maďarská polícia začala trestne stíhať piatich migrantov pre utorkové ilegálne prekročenie štátnych hraníc na srbsko-maďarsko hraničnom priechode v Röszke. Pre agentúru MTI to uviedla hovorkyňa polície Čongrádskej župy Szilvia Szabóová.

Hovorkyňa pripomenula, že vyše polstovky migrantov sa v utorok ráno pokúsilo na srbsko-maďarskom cestnom hraničnom priechode Röszke preraziť hraničné zábrany. Incident sa odohral okolo 05.30 h. Cudzinci prerazili plot na oboch stranách prístupovej cesty.

Priechod bol v tom čase ešte zatvorený. Službukonajúci ozbrojený člen bezpečnostnej služby trikrát vystrelil do vzduchu. Na miesto prišla policajná hliadka, ktorá piatich migrantov zadržala a zhruba 60 cudzincom zabránila v ilegálnom vstupe na maďarské územie.

Na mieste zadržali piatich mladých mužov vo veku 25-29 rokov zo Sýrie, z palestínskych území a Alžírska. Štyroch z nich stíhajú za trestný čin ilegálneho prekročenia hraníc formou účasti na masovom nepokoji a jedného za trestný čin ilegálneho prekročenia hraníc.

Podozriví sa pri vypočúvaní k činom priznali.

(spravodajca TASR Ladislav Vallach)