Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Durant miloval chvíle s Bryantom, O'Neal cíti veľkú ťažobu

Na snímke hráč Warriors Kevin Durant. Foto: TASR/AP

Durant si zahral s Bryantom v tíme USA na olympiáde v Londýne, kde spoločne získali zlato.

Los Angeles 29. januára (TASR) - Na stredu ráno SEČ naplánovaný duel basketbalovej NBA medzi Los Angeles Lakers a Los Angeles Clippers sa neuskutočnil, namiesto neho si televízni diváci mohli pripomenúť život a úspechy tragicky zosnulého bývalého hráča Lakers Kobeho Bryanta v hodinovom dokumente.

Priamo v domovskom stánku Lakers Staples Center ho sledoval aj jeho niekoľkoročný spoluhráč Shaquille O'Neal. "Získali sme spolu tri tituly, no dnes akoby som dostal trojité bodnutie do srdca. Dávno som nepociťoval takú ťažobu. Tento klub možno prišiel o najlepšieho hráča svojej histórie. Bude ťažké sa cez to dostať," povedal niekdajší pivot.

Na druhej strane kontinentu v New Yorku sa medzitým prvýkrát k smutnej udalosti vyjadril dvojnásobný najlepší hráč finále Kevin Durant. "Je stále ťažké to vstrebať. Táto tragédia rozosmútila mnohých ľudí na svete," povedal basketbalista Brooklynu Nets, ktorý si aktuálne lieči roztrhnutú achilovku.

Durant si zahral s Bryantom v tíme USA na olympiáde v Londýne, kde spoločne získali zlato. "Každý, kto proti nemu hral, ho musel neznášať, no každý kto ho spoznal, musel milovať chvíle s ním," citovala AFP Duranta.