Americká kapela Sparks uvedie 15. mája na trh nový album A Steady Drip, Drip, Drip. Bratia Ron (klávesy) a Russell (spev) Maelovci zverejnili aj dátumy európskeho turné, kde sa počas októbra zastavia v Nórsku, Švédsku, Dánsku, Nemecku, Holandsku, Belgicku, Francúzsku, Veľkej Británii a Írsku.

Kapela ohlásila album A Steady Drip, Drip, Drip aj ďalšie novinky prostredníctvom vtipného videa s figurínou, ktorú označili za svoju hovorkyňu. Okrem novej štúdiovky a turné pripravuje duo svoj vlastný filmový muzikál Annette, v ktorom sa predstavia Adam Driver a Marion Cotillard. Réžiu má na starosti Leos Carax. Fanúšikovia sa môžu tešiť aj na nový dokument o kapele, na ktorom pracuje režisér Edgar Wright.


V polovici decembra kapela zverejnila lyric video k novej skladbe Please Don't Fuck Up My World. Zatiaľ však nie je však oficiálne potvrdené, či sa objaví aj na albume.


Počiatky kapely siahajú do roku 1968. Bratia Maelovci vtedy stáli pri zrode skupiny Halfnelson, neskôr sa premenovali na Sparks. Na konte majú viac ako dve desiatky albumov, zatiaľ posledným je nahrávka Hippopotamus (2017). Medzi známe skladby formácie, ktorá počas kariéry vystriedala niekoľko hudobných žánrov, patria napríklad This Town Ain't Big Enough For Both Of Us, Cool Places (feat. Jane Wiedlin), When I Kiss You (I Hear Charlie Parker Playing), The Number One Song In Heaven, When I'm With You, I Predict alebo When Do I Get To Sing 'My Way'. V roku 2015 vydali s kapelou Franz Ferdinand spoločný album FFS, ktorý predstavili aj na trenčianskom festivale Pohoda.

Zdroj: SITA (Loudersound.com, archív)
Foto: Facebook.com/sparksofficial