Dobré noviny
AC Miláno si uctilo svojho veľkého fanúšika Kobeho Bryanta
TASR
TASR

AC Miláno si uctilo svojho veľkého fanúšika Kobeho Bryanta

Takto si uctili Kobeho Bryanta fanúšikovia AC Miláno
Takto si uctili Kobeho Bryanta fanúšikovia AC Miláno — Foto: TASR/AP

Taliansky futbalový klub AC Miláno si v utorok uctil tragicky zosnulého basketbalistu Kobeho Bryanta, ktorý bol fanúšik „červeno-čiernych“.

Miláno 29. januára (TASR) - Taliansky futbalový klub AC Miláno si v utorok uctil tragicky zosnulého basketbalistu Kobeho Bryanta, ktorý bol fanúšik „červeno-čiernych“. Pred štvrťfinálovým duelom Talianskeho pohára s FC Turín, v ktorom napokon Miláno zvíťazilo 4:2 po predĺžení, sa na štadióne San Siro stlmili svetlá a Bryantová podobizeň sa objavila na veľkoplošnej obrazovke.

Oba tímy v zápase nosili na rukávoch čierne pásky. Fanúšikovia v hľadisku sa navyše v 24. minúte postavili, začali tlieskať a vyvesili transparent s nápisom: „Odpočívajte v pokoji Kobe a Gianna“.

Takto si uctili Kobeho Bryanta na štadióne AC Miláno
Takto si uctili Kobeho Bryanta na štadióne AC Miláno Foto: TASR/AP

Bryant zahynul v nedeľu večer SEČ pri havárii vrtuľníka vo veku 41 rokov spolu s jeho 13-ročnou dcérou Giannou. Vo veku 6-13 rokov žil v Taliansku, kde hral jeho otec Joe profesionálne basketbal.

AC Miláno zároveň zverejnilo na sociálnej sieti rozhovor spred niekoľkých rokov, v ktorom Bryant plynulou taliančinou spomínal na svoje vzory z detstva. „Sledovať Gullita, Rijkaarda, Van Bastena a Maldiniho bolo pre mňa ako sen. Bolo to moje najobľúbenejšie mužstvo. V Los Angeles mám dres Milána v šatni, vidím ho každý deň,“ povedal vtedy pri návšteve tréningového strediska. Informovala AP.

Už ste čítali?