Gólová radosť Liverpool FC.

Gólová radosť Liverpool FC. Zdroj: reuters

Analýza zápasu West Ham – Liverpool: Len menší zázrak prinesie iný rezultát ako dvojka

ŠPORT.sk • 29. jan 2020 o 13:30
Stredajší futbalový program doplní aj dohrávka 18. kola anglickej Premier League. Na Olympijskom štadióne v Londýne sa stretnú tímy z opačných pólov tabuľky.

ONLINE: Duel West Ham United - Liverpool FC môžete sledovať od 20:45 hod. na Šport.sk! >>

BOJ O PREŽITIE

Zverencov David Moyesa čaká náročný záver sezóny. „Kladivári“ budú bojovať o záchranu, momentálne sú jednu priečku nad pásmom zostupu, no bodový zisk majú rovnaký ako dva celky pod nimi – Bournemouth a Watford. Forma londýnskeho klubu neveští nič dobré.

Z ostatných štyroch zápasov mužstvo bodovalo len raz (1:1 proti Evertonu), ďalšie tri duely nezvládlo, v lige nestačilo na Sheffield a Leicester, naposledy pripravilo svojim fanúšikom ďalšie smutné okamihy, v sobotu vypadlo z FA Cupu po domácej prehre s druholigovým West Bromom. Tréner Moyes by potreboval návrat viacerých zranených hráčov – Wilshere, Anderson, Yarmolenko, všetko hráči do základu.

REKORDY SA OTRIASAJÚ

„The Reds“ sú bezpochyby aktuálne najlepším kubom na svete. Nepodpisujú sa pod to len fakty, že ide o šampióna Ligy majstrov, víťaza MS klubov, ale aj neuveriteľná séria v jednej z najnáročnejších, ak nie úplne najnáročnejšej lige sveta – „The Reds“ v Premier League neprehrali už 40 zápasov v lige. Impozantná je aj ich bilancia v aktuálnej sezóne, keď v 23 zápasoch stratili bod len jediný raz (remíza s Manchesterom United).

Liverpool bude atakovať bodový rekord v anglickej lige (100 bodov, Manchester City), obáva sa aj Arsenal, ktorý v sezóne 2003/04 neprehral ani jeden ligový zápas. Naposledy síce Kloppovci iba remizovali v FA Cupe s treťoligovým Shrewsbury, no v zostave sa objavilo viacero hráčov z lavičky a rezervy. Dlhodobo zranený ostáva Nathaniel Clyne, mimo je aj Sadio Mané.

AKO TO VIDIA TIPÉRI

Analýza zápasu West Ham – Liverpool.
Analýza zápasu West Ham – Liverpool.

ČO ODPORÚČAME TIPOVAŤ

West Ham – Liverpool 2 Handicap 1:0 – 2 Liverpool počet gólov – viac ako 2.5

West Ham vyhral posledný ligový zápas proti Liverpoolu 2. januára 2016. V posledných šiestich vzájomných dueloch Liverpool ani raz neprehral, dvakrát sa zrodila remíza, štyrikrát výhra Liverpoolu – vždy so 4 strelenými gólmi.

Kladivári sú spolu so Southamptonom najhorším tímom na domácom štadióne, doma získali len 11 bodov. Nedá sa tipovať iné ako víťazstvo Liverpoolu, trúfneme si aj na handicap.