Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. januára 2020, 13:03
Čas čítania 1:09
Viktor Kniš

Andrej Danko sa vyhovára kvôli telefonátom so Zsuzsovou. V čase ich komunikácie to bola virtuálna žena, tvrdí

NEWS ANDREJ DANKO
Uložiť Uložené

Andrej Danko dnes na tlačovom brífingu komentoval situáciu po zverejnení telefonických nahrávok medzi ním a Alenou Zsuzsovou z roku 2016. V tom čase už bol predsedom Národnej rady.

V utorok niektoré médiá zverejnili tri nahrávky súkromných telefonátov medzi Andrejom Dankom a Alenou Zsuzsovou z roku 2016, teda z obdobia, keď už bol šéf SNS predsedom Národnej rady. Dohadovali si osobné stretnutie, z nahrávok však nevyplýva, že sa aj stretli. Zsuzsová pôsobila ako volavka Mariana Kočnera na politikov a vplyvných ľudí. Je obžalovaná, že pre Kočnera sprostredkovala vraždu Jána Kuciaka.

Odporúčané
Zverejnili záznamy telefonátov medzi Andrejom Dankom a Alenou Zsuzsovou. Naznačujú, že mohol byť vydierateľný Marianom Kočnerom Zverejnili záznamy telefonátov medzi Andrejom Dankom a Alenou Zsuzsovou. Naznačujú, že mohol byť vydierateľný Marianom Kočnerom 28. januára 2020, 17:47

Deň na to zvolal Andrej Danko tlačový brífing, na ktorom situáciu vysvetľoval. „Okolo roku 2013 som na mobilný telefón dostal fotku jednej peknej ženy,“ začal svoje rozprávanie. Následne odôvodnil, prečo s ňou začal komunikovať, vraj je prirodzené, že sa mu ženy páčia. Priznáva, že komunikácia bola nezáväzná a „možno frivolná.“

Virtuálna žena

Andrej Danko sa snažil vysvetliť, že nepoznal identitu osoby, s ktorou komunikoval. „Nemal som ani potuchy, že táto pre mňa virtuálna žena, sa volá Alena Zsuzsová,“ tvrdil. Dodáva, že ju mal v telefóne uloženú ako „babu z Nových Zámkov.“ Opäť povedal, že sa nikdy osobne nestretli. „Jej identita ma nikdy nezaujímala, lebo som s ňou neriešil nič podstatné,“ dodal.


Danko podľa svojich slov politicky ani právne nepochybil. „Nenájdete v mojej komunikácii nič, kde by som participoval na nejakých obchodoch,“ odpovedal na výzvy opozičných strán, aby odstúpil z funkcie predsedu. „Moja komunikácia s ňou sa netýkala trestných činov, za ktoré je dnes obvinená,“ priblížil a skonštatoval, že médiá sa mu miešajú do súkromia a zasahujú mu do základných práv.

Mohol byť vydierateľný 

Z komunikácie vyplýva, že Marian Kočner chcel kontakt Zsuzsová-Danko využiť na to, aby po vražde Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej zistili, či padne vláda: „Skús kontaktnúť Andreja, že či idú ďalej alebo budú nové voľby,“ napísal jej Kočner 4. marca 2018.

Odporúčané
KVÍZ: Pamätáš si na legendárne hlášky Andreja Danka a vieš, na čo nimi reagoval? KVÍZ: Pamätáš si na legendárne hlášky Andreja Danka a vieš, na čo nimi reagoval? 12. augusta 2020, 20:55

Nahrávky pochádzajú z Kočnerovho telefónu a niektoré médiá k nim majú prístup vďaka tzv. Kočnerovej knižnici. Ide o dokumenty, ktoré medzinárodná novinárska organizácia OCCRP sprístupnila novinárom. 

Domov
Zdieľať
Diskusia