A. Danko na stredajšej tlačovej konferencii priblížil, že A. Zsuzsová s ním komunikovala príležitostne, išlo o súkromnú komunikáciu. „Jej identita ma nikdy nezaujímala, lebo som s ňou neriešil nič podstatné,“ dodal.

Predseda parlamentu podľa svojich slov politicky ani právne nepochybil. „Nenájdete v mojej komunikácii nič, kde by som participoval na nejakých obchodoch,“ odpovedal na výzvy opozičných strán, aby odstúpil z funkcie predsedu.

„Moja komunikácia s ňou sa netýkala trestných činov, za ktoré je dnes obvinená,“ dodal.

A. Zsuzsovú označil šéf parlamentu za pravdepodobnú volavku, ktorá mala za úlohu ho kompromitovať. Zverejnenie telefonátu považuje A. Danko za agendu namierenú proti SNS, ide podľa neho o bezprecedentný zásah do volebnej kampane a do základných práv jeho ako občana.

Nahrávky a prepisy zverejnili viaceré médiá. Zvukové záznamy získali z dokumentov, ktoré má medzinárodná novinárska organizácia OCCRP (Organized Crime and Corruption Reporting Project).

A. Zsuzsová je obžalovaná v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Nahrávky, na ktorých si A. Danko zrejme v roku 2016 dohadoval stretnutie s A. Zsuzsovou, sa našli v telefóne Mariana Kočnera, ktorý je tiež obžalovaný v prípade vraždy novinára a jeho snúbenice.

A. Zsuzsová sa na pojednávaní v prípade Kuciakovej vraždy priznala, že komunikovala s bývalým podpredsedom parlamentu Martinom Glváčom (Smer-SD), predsedom Bratislavského samosprávneho kraja Jurajom Drobom (SaS), bývalým prokurátorom Reném Vanekom, predsedom Národnej rady SR A. Dankom, predsedom opozičného hnutia Sme rodina Borisom Kollárom, ako aj s advokátom Danielom Lipšicom.