Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Smrteľná dopravná nehoda: Polícia obvinila 48-ročného muža z trestného činu neposkytnutia pomoci

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/Marek Mrviš)

PREŠOV - Polícia obvinila 48-ročného Prešovčana z trestného činu neposkytnutia pomoci v súvislosti so smrteľnou dopravnou nehodou, ku ktorej došlo v piatok 24. januára podvečer. Pri nehode vyhasol život 73-ročnej Prešovčanky. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová.

Policajný vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia a prečinu neposkytnutia pomoci. Podozrivým mužom zo spáchania trestných činov bol vodič osobného motorového vozidla značky Mercedes, uviedla hovorkyňa. "Po dopravnej nehode nezotrval na mieste nehody a neposkytol prvú pomoc poškodenej žene, ale odišiel. Polícia na mieste zaistila stopy, ktoré boli zaslané na kriminalisticko-expertízne skúmanie,“ vysvetlila Ligdayová.

Policajný vyšetrovateľ na základe dôkazov vzniesol voči mužovi obvinenie vo veci prečinu neposkytnutia pomoci. "Prešovčan bol zadržaný a umiestnený do cely policajného zaistenia. Vyšetrovateľ na obvineného spracoval podnet na podanie návrhu na jeho vzatie do väzby," povedala Ligdayová s tým, že obvinenie vo veci trestného činu usmrtenia doposiaľ nebolo vznesené, nakoľko vyšetrovateľ zatiaľ nedisponuje výsledkom znaleckého skúmania z odboru zdravotníctva.

Viac o téme: NehodaSmrťPrvá pomocTrestný činPrešov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu