Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Tottenham získal holandského krídelníka Bergwijna

Dele Alli z Tottenhamu Hotspursa raduje z gólu počas zápasu anglickej Premier League proti Watfordu 30. apríla 2018 v Londýne. Foto: TASR/AP

Dvadsaťdvaročný Bergwijn odohral v prebiehajúcej sezóne Eredivisie 16 zápasov, v ktorých strelil päť gólov a na ďalších desať prihral.

Londýn 29. januára (TASR) - Anglický futbalový klub Tottenham Hotspur získal do svojich služieb holandského krídleníka Stevena Bergwijna z PSV Eindhoven.

"Sme nadšení, že môžeme oznámiť príchod Stevena Bergwijna. Podpísali sme kontrakt do roku 2025 a Steven bude nosiť dres s číslom 23," píše sa v stanovisku londýnskeho klubu. Ten nezverejnil prestupovú čiastku, no podľa britských médií by mala byť na úrovni 30 miliónov eur.

Dvadsaťdvaročný Bergwijn odohral v prebiehajúcej sezóne Eredivisie 16 zápasov, v ktorých strelil päť gólov a na ďalších desať prihral. Debut za PSV si odkrútil ako sedemnásťročný, odvtedy nastúpil na 149 duelov, strelil 31 gólov a pridal 41 asistencií. Na konte má aj deväť štartov v reprezentačnom drese. Informovala agentúra AFP.