Skoro jasno
20°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
VIDEO: Sir Alex Ferguson (71) mával na rozlúčku
Zdielať na

VIDEO: Sir Alex Ferguson (71) mával na rozlúčku

WEST BROMWICH / Trénerský futbalový mág Sir Alex Ferguson sa v nedeľu po vyše 26 rokoch definitívne rozlúčil s Manchestrom United divokou remízou 5:5 na ihrisku West Bromwichu Albion v rámci záverečného 38. kola najvyššej anglickej súťaže Premier League.

Pre 71-ročného škótskeho kormidelníka to bol 1500. zápas na lavičke United. "Červení diabli" zakončili sezónu ziskom majstrovského titulu s 11-bodovým náskokom pred mestským rivalom City.

Prvého júla sa stane novým kormidelníkom United David Moyes, ktorý doteraz viedol liverpoolsky FC Everton. Útočník Manchestru Robin Van Persie sa vyjadril, že klub sa po Fergusonovom odchode pozerá do budúcnosti a spoluhráči sa hotujú bojovať v budúcom ročníku o víťazstvá. "Pre tento tím je to štandard. Manchester je skvelý klub a dúfam, že môžeme vyhrať ešte veľké množstvo trofejí. Som si tým istý. Samozrejme, od budúcej sezóny budeme mať nového trénera a každý sa na to teší. Pre všetkých je to nová výzva. Teraz si užijeme voľno a potom pokračujeme," povedal pre klubovú televíziu MUTV holandský bombardér, ktorý v spomenutom stretnutí upravil v 53. min na 4:2 z pohľadu hostí.

Kapitán Manchestru v dueli na ihrisku West Bromwichu Michael Carrick pripustil, že vedomie Fergusonovho odchodu vrhal tieň počas celého dňa. "V šatni to bolo trochu zábavné. Poďakovali sme sa trénerovi za všetko, čo pre nás urobil, a on sa poďakoval nám. Sme pripravení ísť ďalej, sú tu pre nás nové výzvy. Tešíme sa na to. Kouč sa chcel rozlúčiť víťazstvom, som si istý, že môže skončiť veľmi spokojný," uviedol Carrick.

Ferguson po konečnom hvizde vošiel na hraciu plochu, aby zamával fanúšikom United. Po zápase však nechcel poskytnúť rozhovor.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

sita - rozlúčka Alexa Fergusona

Súvisiace články