Americké veľvyslanectvo v Bagdade zasiahli rakety

NETKY.SK • 27 Január 2020, 06:59 • 2 min
Americké veľvyslanectvo v Bagdade zasiahli rakety

IRAK - Vo včerajších neskorých hodinách zasiahli areál amerického veľvyslanectva v irackom Bagdade tri rakety. Jeden človek utrpel zranenia. Pre televíziu CNN to uviedol nemenovaný americký predstaviteľ.

slovakia

left justify in out

Zelená zóna

Zranenia boli malé a daná osoba sa už vrátila do služby. K útoku sa zatiaľ nikto neprihlásil. Americké ministerstvo zahraničia uviedlo, že o správach o raketách v tzv. Zelenej zóne vedia, ale konkrétne o veľvyslanectve sa nevyjadrilo.

 

img

 

Hoci hovorca rezortu priamo neobvinil Irán, spomenul iránske hrozby v regióne. "Bezpečnostná situácia zostáva napätá a Iránom podporované ozbrojené skupiny zostávajú hrozbou. Musíme zostať ostražití," uviedol hovorca v stanovisku.

 

Odsúdenie útoku

Iracký premiér Ádil Abdal Mahdí odsúdil raketový útok a oznámil, že bezpečnostným zložkám nariadili, aby ho prešetrili, "zabránili opakovaniu takýchto útokov a zatkli tých, ktorí vystrelili tieto rakety, aby mohli byť potrestaní".

 

 

Protesty
Od septembra Američania v Iraku čelili viac ako 14 útokom zo strany Iránu a ním podporovaných milícií, uviedlo americké ministerstvo zahraničia. Samotné veľvyslanectvo bolo tento mesiac napríklad dejiskom masových protestov v reakcii na americké nálety na spomínané milície z konca decembra.

 

img

 

Raketový útok prišiel v čase zvýšeného napätia medzi USA a Iránom, ktoré nedávno eskalovalo po zabití iránskeho generála pri americkom útoku v Bagdade.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona