Bratislavský Ateliér Babylon bude v magický dátum, 20. 2. 2020, dejiskom koncertu českej skupiny Monkey Business, ktorá si na aktuálnom turné pripomína minulý rok dovŕšené 20. výročie svojho vzniku. S humorom sebe vlastným to zhrnuli do názvu turné: 20 dobrý, ale voko bere.

Skupina Monkey Business vznikla začiatkom roka 1999 v Prahe ako ďalší projekt hyperaktívneho hudobníka a producenta Romana Holého. Zaujala hneď prvým albumom Why Be In When You Could Be Out z roku 2000, na ktorom sa zaskvel hlavne spevák Matěj Ruppert.

Hity z tejto nahrávky ako Party Shit, My Friends, či Piece Of My Life patria aj po dvoch dekádach na koncertoch stále k najžiadanejším. Po vydaní prvého albumu sa ku kapele pridala speváčka Tonya Graves a spolu so stálou zostavou kapely: Roman Holý (klávesy), Ondřej Brousek (klávesy), Ondřej Krejčoves (gitara), Pavel Mrázek (basgitara), Pavel Houdek (bicie) a Matěj Ruppert (spev), nahrali množstvo ďalších hitov a albumov. V roku 2016, po oslavách 15. výročia kapely, Tonyu v skupine nahradila Tereza Černochová.


V Babylone v plnej zbroji 

Držitelia najprestížnejšej českej hudobnej ceny Anděl budú svoju dvadsiatku oslavovať aj na Slovensku. Na koncerte v bratislavskom Babylone 20. februára od 20:00 sľubujú oslavu ako sa patrí. "Monkey Business príde ako vždy v plnej zbroji. S vybieleným chrupom a novými zlatými mostíkmi, nastrelenými vlasmi, odsatým prebytočným tukom a titánovými hlasivkami z dovozu, s dokonale precvičenými stupnicami a rytmami, posilnená o dvoje perfektné Hammond organy. Na koncerte zaznejú piesne z rôznych období, niektoré v ľahko modifikovaných aranžmánoch. Možno sa objaví aj silná dychová sekcia. Nechajte sa prekvapiť a príďte to s nami osláviť," pozýva fanúšikov vždy veselá skupina Monkey Business.

O samotnom okrúhlom výročí kapela dodáva: "Bude to oslava jedného z najlepších životných stavov človeka. Je úžasné, že môžeme mať poriadnu kapelu plnú kamarátov a k tomu množstvo skvelých fanúšikov. Tento stav trvá už dlhých dvadsať rokov a zdá sa, že ešte dlho potrvá."

Množstvo hitov z deviatich vydaných albumov, strhujúca funková rytmika, radosť z hudby a energická pódiová šou s patričnou dávkou humoru a nadhľadu - to sú najdôležitejšie atribúty koncertov skupiny Monkey Business. Počas svojej 20-ročnej histórie nimi fanúšikov na Slovensku často potešili. V znamení množstva dvadsiatok bude tohtoročný koncert určite výnimočný, veľmi magický a už vo februári dá možnosť zažiť jednu z najlepších koncertných párty roka 2020.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol Rado Mešša z agentúry Pro:Messa. Tlačovú správu sme upravili.

Súvisiaci interpreti: Monkey Business