Táto známa herečka odmietla rolu v Titaniku! Nikdy som to neľutovala, vraví

Jeden z najslávnejších veľkofilmov minulého storočia je Titanic od Jamesa Camerona. Okrem úspechu na Oscaroch či výnimočných tržieb odštartoval aj raketovú kariéru Leonarda DiCapria.

29.01.2020 12:15
debata
Herečka Claire Danes v šatách z dielne Marni. Foto: SITA/AP, Evan Agostini
Herečka Claire Danes v šatách z dielne Marni. Herečka Claire Danes v šatách z dielne Marni.

Po jeho boku sa objavila ako hlavná ženské hrdinka Kate Winslet. Pôvodne však mala úlohu dostať celkom iná herečka. Američanka Claire Danes, známa napríklad zo seriálu Homeland, sa priznala, že v čase plánov na nakrúcanie mala ponuku na stole. Dôvodom bol aj fakt, že s Leonardom DiCapriom vtedy nakrútili film Romeo + Juliet od Baza Luhrmana a tvorcom sa páčila ich vzájomná chémia.

„Bol tam veľký záujem, ale v tom čase sme práve dotočili ten epický romantický film v Mexiko City a práve tam sa mali nakrúcať aj scény z Titaniku,“ uviedla v rozhovore pre podcast herca a moderátora Daxa Shepharda. „Skrátka som vtedy vôbec necítila, že by som to chcela robiť,“ pokračovala.

Rok 1998: Herečka Kate Winslet s kolegom... Foto: SHUTTERSTOCK
Rok 1998: Herečka Kate Winslet. Rok 1998: Herečka Kate Winslet s kolegom Leonardom DiCapriom na premiére filmu Titanic.

S hercom Leonardom DiCapriom mali v tom čase vraj spoločného manažéra. „Boli sme u neho v kancelárii. Stála som na balkóne, čo je vlastne komické, lebo však Júlia. A Leo mal prenajatý červený športiak a jazdil s ním koliečka dolu na parkovisku. Viem, že bojoval s dilemou, či nakrúcať ten film alebo nie a potom sa odrazu na mňa hore pozrel a povedal mi: ‚Idem do toho, nakrútim to.‘,“ opísala spomienku Claire Danes.

Sama sa však rozhodla rolu neprijať, hoci pre svojho kolegu a kamaráta vraj mala pochopenie, že sa do podobného projektu pustil. Z Titanicu sa stal kasový trhák a DiCaprio sa prebojoval na post idolu dievčat po celom svete. Blondínka však zároveň dodala, že vníma „nulovú ľútosť“ nad tým, ako sa vtedy rozhodla. Britská herečka Kate Winslet dostala za rolu v Titanicu svoju druhú nomináciu na Oscara (prvú mala za výkon vo filme Rozum a cit), no na sošku napokon premenila až šiestu nomináciu – za film Predčítač.

debata chyba
Viac na túto tému: #film #rola #odmietnutie #Claire Danes #Titanic

+ Vyrovnaný jedálniček je kľúčom k dlhodobému šťastiu.
Nakupujete nadbytočne veľa potravín potom končí v...

+ Malé zmeny v jedálničku vás nabijú pozitívnou energiou.
Pomoc pri rozhodovaní ohľadom financií nenechávajte na...