AKTUALIZÁCIA: Legendárny basketbalista Kobe Bryant opustil navždy náš svet

NETKY.SK • 26 Január 2020, 21:11 • 2 min
AKTUALIZÁCIA: Legendárny basketbalista Kobe Bryant opustil navždy náš svet

USA - Jeden z najlepších basketbalistov histórie Kobe Bryant zahynul po páde helikoptéry. Mal len 41 rokov.

slovakia

left justify in out

Bryantova helikoptéra sa zrútila na predmestí Los Angeles v nedeľu ráno miestneho času, po páde vypukol požiar. Podľa zdroja zahynulo päť ľudí. Príčinu tragédie vyšetrujú. Jednou z obetí mala byť podľa Bussiness Insider aj jeho dcéra Gianna "Gigi" Bryant.

 

 

V rokoch 1996 až 2016 obliekal dres Los Angeles Lakers a päťkrát sa s týmto tímom stal šampiónom NBA. Počas kariéry v NBA si nikdy neobliekol dres iného mužstva. V jednom zápasu sa mu podarilo zaznamenať 81 bodov. Bolo to v roku 2006 v domácej Staples Centre proti Torontu Raptors. V poslednom zápase kariéry nastrieľal Utahu Jazz 61 bodov taktiež doma. Lakers vyradili obe čísla, ktoré počas svojej kariéry obliekal (8, 24). 

 

 

Dvojnásobný olympijský víťaz a 18-násobný člen tímu All-Star bol až do soboty s 33 643 bodmi tretím najlepším strelcom histórie NBA. Aktuálne ho však prekonal LeBron James s 33 655 bodmi. Vo veku 18 rokov sa stal najmladším víťazom prestížnej smečovacej súťaže Slam Dunk Contest, ktorá sa koná každoročne počas all star víkendu. 

 

 

"Posúvaj hru stále dopredu a nezastavuj sa. Veľký rešpekt, brat môj," stihol ešte zareagovať Kobe na LeBronov počin na twitteri.

 

 

S manželkou Vanessou mali 4 deti, pričom najmladšia Capri má len 7 mesiacov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies