Hokej - 29.01.2020 10:47

Slovenský mladík hviezdou noci v juniorskej súťaži

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Mladý slovenský hokejový krídelník Martin Faško-Rudáš počas aktuálnej sezóny zmenil pôsobisko. Sťahoval sa v rámci kvalitnej juniorskej WHL, kde vymenil Everett Silvertips za Saskatoon Blades. V prvých siedmich dueloch za nový klub sa stihol predviesť deviatimi kanadskými bodmi a noc z utorka na stredu si podmanil čistým hetrikom.

Banskobystrický rodák vzal dianie do svojich rúk v súboji s Victoriou Royals, s ktorou Saskatoon prehrával už 0:2. V rozpätí 140 sekúnd však dokázal nastrieľať až tri góly a pripravil obrat. "Musím sa poďakovať spoluhráčom za skvelé prihrávky. Veľmi mi pri góloch pomohli. Bola to výborná práca celého tímu," cituje jeho slová klubový web. Na kanonádu účastníka MS dvadsaťročných dokázali hostia odpovedať vyrovnaním, no v predĺžení to bol predsa tím zo Saskatchewanu, ktorý stiahol výhru na svoju stranu.

Faško-Rudáš sa v zámorí prezentoval už druhým hetrikom. Vo WHL pritom pôsobí od sezóny 2017/18 a presúval sa tam z juniorky Dukly Trenčín. Na juniorskom šampionáte v Českej republike medzitým zaznamenal bilanciu 1+1 v piatich dueloch.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora