Za útok valčekom a guľou na lane hrozí mužovi desaťročné väzenie
29 | 01 | 2020 I TASR

Považskobystrický policajný vyšetrovateľ obvinil 30-ročného muža z Považskej Bystrice zo zločinov vydierania a ublíženia na zdraví v štádiu pokusu a z prečinu porušovania domovej slobody. Dreveným valčekom a gumenou guľou na lane mal zbiť 27-ročného muža.


Ako informoval trenčiansky krajský policajný hovorca Pavol Kudlička, obvinený mal vniknúť do bytu, v ktorom bol 27-ročný muž. Bez predchádzajúceho fyzického či verbálneho konfliktu ho mal fyzicky napadnúť a udierať dreveným valčekom, ktorý si do bytu priniesol. Po asi 20 úderoch valček odložil a začal poškodeného udierať gumenou guľou na lane, pričom poškodený mal spadnúť na zem, kde zostal ležať.

„Obvinený muž sa začal poškodenému vyhrážať zabitím, ak to oznámi polícii, následne odišiel preč. Počas incidentu boli poškodenému mužovi spôsobené rôzne zranenia s predpokladanou dobou liečenia štyri až šesť týždňov,“ uviedol Kudlička s tým, že obvinenému hrozí trest odňatia slobody na štyri až desať rokov. Vyšetrovateľ spracoval podnet na väzobné stíhanie.