Migranti sa snažili preraziť zábrany, Maďari sprísňujú ochranu

TA3 TASR
29.1.2020 10:29

Maďarská polícia sprísňuje ochranu južnej hranice so Srbskom. Dôvodom je včerajší incident, pri ktorom sa vyše 50 migrantov pokúsilo preraziť hraničné zábrany pri maďarskej obci Röszke.

Maďarská polícia posilní stráženie južnej štátnej hranice Maďarska na úsekoch, ktoré čelia zvýšenému tlaku migrantov, povedal v utorok pri cestnom hraničnom priechode Röszke bezpečnostný poradca premiéra György Bakondi. Vyše 50 migrantov sa v utorok ráno pokúsilo na srbsko-maďarskom cestnom hraničnom priechode Röszke preraziť hraničné zábrany. Polícia priechod i jeho okolie uzatvorila.

Podľa spravodajského servera Origo.hu poradca zdôraznil, že pokus o násilné ilegálne prekročenie srbsko-maďarských hraníc zorganizovala skupina mladých mužov, pričom zrejme im pomáhali aj prevádzači, ktorí poznajú miestne pomery. Hovorkyňa polície Čongrádskej župy Szilvia Szabóová spresnila, že incident sa odohral okolo 05.30 h. Cudzinci sa pokúsili preraziť plot na oboch stranách prístupovej cesty.

Priechod bol v tom čase ešte zatvorený. Službukonajúci ozbrojený člen bezpečnostnej služby trikrát vystrelil do vzduchu. Na miesto prišla policajná hliadka, ktorá štyroch migrantov zadržala a ostatným zabránila v ilegálnom vstupe na maďarské územie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok