Bývanie a záhrada

Ako vám pomôže interiér odhaliť pravú tvár a charakter človeka?

Domov je naše útočište, oáza pokoja, miesto plné harmónie a komfortu, ktorý vyžadujeme. Len tu sa cítime najlepšie a sme sami sebou. A to všetko preto, že tvoríme dizajn v súlade s našimi vlastnými predstavami o psychologickom pohodlí.

To znamená, že ak ste veľmi pozorní, môžete práve na základe interiéru, modernej plissé rolety alebo iného zariadenia odhadnúť majiteľa a veľa sa o ňom dozvedieť. Poďte sa spolu s nami preto pozrieť, čo prezrádzajú o vašich priateľoch alebo známych najobľúbenejšie štýly interiérov.

Minimalizmus – samoorganizácia a disciplína

Ľudia, ktorí majú rozvinutú sebaorganizáciu, uprednostňujú štýl minimalizmu. Napriek popularite tohto smeru, dizajn nie je vhodný pre každého. Majiteľ takéhoto interiéru vedie disciplínovaný a riadny život a plánuje si každý svoj krok, ktorý podnikne.

Pre takéhoto človeka je charakteristický premýšľavý prístup k akýmkoľvek detailom. Od kvalitnej sedačky až po obraz na stene musí byť všetko dokonale zladené, bez nutnosti použitia veľkého množstva doplnkov.

Klasika a baroko – šľachetnosť a odhodlanie

Klasický interiér je vždy elegantný a slávnostný. Tento štýl sa vždy nezakladá a netýka módnych trendov, ale napriek tomu zostáva populárny. Osoba, ktorá uprednostňuje klasický dizajn, má preto zmysel pre účel a vznešenosť. Je to človek, ktorý sa rovnako zaujíma o politiku, kultúru a umenie.

Vintage – pozornosť venovaná detailom

Nie každý môže a dokáže žiť medzi starožitnosťami. Vintage preferujú ľudia s inovatívnym myslením. Tí, ktorí venujú veľkú pozornosť maličkostiam, pretože príslušenstvo v tomto smere dizajnu zohráva zásadnú úlohu. Fanúšikovia historických vecí vždy vedia, čo chcú a vedia, ako dosiahnuť svoje ciele.

Loft – nezávislosť, sloboda a tvorivosť

Loftový štýl je vhodný pre tých, ktorí milujú predovšetkým nezávislosť a osobnú slobodu. Sú to veľkopriestorové jednotky určené na bývanie, v ktorých pociťujeme slobodu. Ľudia milujúci tento štýl sa neboja experimentovať a sú vždy v obraze módnych trendov.

Originálne sedacie súpravy na mieru, nábytok a bytové doplnky si vyberajú mimoriadne starostlivo. Sú to zástupcovia tvorivých povolaní a zvyčajne majitelia podkrovných interiérov.

Škandinávsky interiér – pre komunikáciu a príjemnú zábavu

Veľmi populárny a obľúbený trend zariadenia interiéru, v ktorom dominujú jednoduché, no zároveň originálne doplnky. „Škandinávci“ sa však na dizajn pozerajú z iného uhla. Nezaujímajú sa o funkčnosť vecí, ale o pohodlie, ktoré im prinesú do domu. Preto škandinávsky interiér uprednostňujú tí, ktorí milujú pohodlie, domácku atmosféru, stretnutia s priateľmi a rodinou pred televízorom. Takáto osoba je samozrejme spoločenská, láskavá a priateľská.

Ako vidíte, je zaujímavé sledovať, ako dokáže vybavenie nášho osobného okolia „rozprávať“ a odhaliť náš charakter. A veľmi dobre to môžete využiť pri spoznávaní budúcich partnerov a priateľov, s ktorými plánujete svoju budúcnosť.

Foto: pixabay.com