Zuzana Mikulcová predstaví svoj úspešný album Dievča v Čechách. Spoločne s kapelou vystúpi v Prahe, Brne a vo Veselí nad Moravou.

Speváčka a skladateľka Zuzana Mikulcová má na konte už dva autorské albumy a na domácej scéne se teší veľkej obľube. Žánrovo spája jej autorský projekt slovenské texty s pop-soulom a s prvkami elektronickej hudby. Ako hosť vystúpila pred Lisou Simone a José Jamesom v Slovenskom rozhlase a Jamesovi Bluntovihosťovala v NTC v Bratislave.

Vlani nahrala s rapermi Vecom a Tonom S (Ultrazvuk) skladbu „Tváre slobody“k výročiu Nežnej revolúcie, ktorú prezentovali na Koncertoch pre všímavých – cenách Biela vrana. Predstavila sa taktiež na vystúpeniach Peter Lipa – 75 rokov v plnom nasadení, cenách Via Bona Nadácie Pontis, Igric 2019, v televíznych reláciách Advent 2016 na RTVS, Legendy popu, Zlaté časy a ako hudobný hosť vystúpila v relácii Trochu inak v SND a inde. V roku 2010 sa stala „Novou tvárou slovenského jazzu“.

Svoj aktuálny album Dievča predstaví Zuzana Mikulcová spoločne s kapelou 30. januára v klube Kafé v kine vo Veselí nad Moravou, 31. januára v Prahe v Jazz Docku a 1. februára v Brne v Music Labe.

Album Dievča je to najlepšie, čo som kedy nahrala,“ zhodnotila svoj posledný počin samotná autorka. Spoločným rysom oboch sólových albumov sú intímne a osobne ladené texty, ktoré sú výhradne autorské. „Na novom albume zaznieva viac tém, ale tou hlavnou je reflexia detstva a dospievania,“ dodáva.

O produkciu albumu Dievča sa producent Andrej Hruška (Celeste Buckingham, Lucie Bílá, Katarína Máliková) podelil s členmi kapely Michalom Šelepom (Andrej Šeban, Tibor Feledi Kairos quintet) a Ľubošom Ambrózaiom (Genius Locci, Space cats). Väčšina nahrávok vznikla na chate na severe Slovenska.

Od vydania poslednej nahrávky speváčka zverejnila niekoľko skladieb spolu s videoklipom, ako Pár Snov, Márne boje či Hovor mi. V júni zverejnila komornú verziu maďarskej ľudovej piesne Kis Kece Lányom, ktorú nahrala spolu s kontrabasistom Michalom Šelepom naživo v stupavskej synagóge ako prvé hudobné 360° video na Slovensku. V novembri vydala videoklip k titulnej piesni albumu Dievča, kde vystupujú deti z detských domovov. Album sa teší pozitívnym reakcím, dostal sa do výberu 50 najlepších albumov roka 2018 podľa redakcie Hudba.sk a do výberu 25 najlepších slovenských albumov roka 2018 podľa redakcie Newmodelradio.sk.

Termíny koncertov:
30. 1. – Veselí nad Moravou – Kafé v kině
31. 1. – Praha – Jazz Dock
1. 2. – Brno – Music lab 

Web: www.zuzanamikulcova.com
Facebook:https://www.facebook.com/ZuzanaMikulcova/
Instagram: https://www.instagram.com/zuzana.mikulcova/

Zdroj: SOUL FOR SHOW