Chopin a Bruckner v Redute

Posledná januárová symfonická dvojica koncertov sa bude konať v stredu a vo štvrtok 29. a 30. januára. Slovenská filharmónia sa predstaví s dvoma českými hosťujúcimi umelcami.

29.01.2020 10:00
koncert Foto:
Symfonické koncerty pokračujú v Redute v stredu a vo štvrtok 29. a 30. januára.
debata

Sólistom večerov bude klavirista Ivan Klánský, laureát najprestížnejších medzinárodných súťaží, vyhľadávaný sólista a komorný hráč. Za dirigentským pultom bude stáť jeden z najvýznamnejších českých dirigentov súčasnosti Petr Altrichter.

Prvá polovica koncertu bude patriť básnikovi klavíra Fryderykovi Chopinovi, ktorý skomponoval dva klavírne koncerty. V interpretácii Ivana Klánského, špecialistu na Chopinovu hudbu zaznie jeho druhý Koncert pre klavír a orchester f mol, jedno z najpopulárnejších diel pre klavír. Skladateľ ho komponoval v rokoch 1829 – 1830. Premiéra sa konala v roku 1830 vo Varšave.

V druhej polovici koncertu je na programe Symfónia č. 4 Es dur Antona Brucknera, ktorá je spomedzi desiatich Brucknerových symfónii azda tou najobľúbenejšou s podtitulom Romantická. Koncerty v stredu a vo štvrtok sa začnú o 19.00 h.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Slovenská filharmónia