Denník N

Slovák Polášek môže vyhrať Australian Open. Osvojil si iný pohľad na tenis, hovorí tréner

Filip Polášek s Ivanom Dodigom. Foto -TASR/AP
Filip Polášek s Ivanom Dodigom. Foto -TASR/AP

Slovenský tenista Filip Polášek v roku 2013 ukončil kariéru pre problémy s platničkami. O päť rokov neskôr sa však k profesionálnemu tenisu vrátil a spolu s Chorvátom Ivanom Dodigom teraz postúpili do semifinále štvorhry na Australian Open. 

„Sú to kompletne odlišní hráči, čo spoločne tvorí veľmi silný celok,“ hovorí tenisový tréner Erik Csarnakovics z Love4Tennis – Dominika Cibulkova Academy, ktorý Poláškovi pomáhal s návratom na okruh ATP.

Jedným z prvých impulzov na návrat bol spoločný tréning s Američanom Mikom Bryanom, ktorý ste Filipovi Poláškovi pomohli sprostredkovať. Ako prebehol?

Filip práve hral extraligu za náš klub. Chceli sme Mika zapísať aj na našu súpisku, bol by to historický moment, ale zmeškali sme termín. Mike teda s Filipom iba trénoval, ale bolo to veľmi príjemné, je to milý chlapík.

V lige sme hrali o tretie miesto proti TC Empire Trnava a Filip vo štvorhre nastúpil proti Igorovi Zelenayovi, ktorý bol vtedy našou deblovou jednotkou. Na kurte dosť dominoval, tak sme ho s kolegom začali prehovárať na návrat.

Vyskúšal si nemeckú ligu, chrbát držal a zdá sa, že sme to s našimi kondičnými trénermi podchytili tak, aby sa problém nevrátil.

Polášek po konci kariéry trénoval mladších hráčov a profesionálny tenis vôbec nehral. Prečo je teraz lepším hráčom než v minulosti?

Aj v našej akadémii sa zahrávame s myšlienkou, že starších hráčov je dobré nechať robiť aj nejaké lekcie a vyučovať tenis. Na podobnej filozofii je postavené napríklad kung-fu – od určitého stupňa sa

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie