VIDEO: Číňanka si pochutnávala na varenom netopierovi

NETKY.SK • 24 Január 2020, 16:58 • 2 min
VIDEO: Číňanka si pochutnávala na varenom netopierovi

Nič pre slabé povahy. Zábery z videa ukazujú, ako si Číňanka v luxusnej reštaurácii pochutnáva na polievke z netopiera. Nezastavil ju ani fakt, že podľa vedcov pochádza životu nebezpečný koronavírus práve z lietajúcich cicavcov ako sú netopiere.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Nový kmeň koronavírusu

Nový kmeň koronavírusov, ktorý sa objavil minulý mesiac v stredočínskom meste Wu-chan, zabil najmenej 25 ľudí, nakazil viac ako 800 ľudí vďaka nemu skončilo v karanténe 11 miliónov obyvateľov Číny. Vírus, ktorý môže spôsobiť zápal pľúc, zatiaľ liečiť nevieme. Vedci sa obávajú, že práve patogén pochádza práve z netopierov a hadov.

 

Popredný čínsky virológ, ktorý v roku 2003 pomohol zastaviť epidémiu SARS v Ázii, varoval, že nový kmeň smrteľných koronavírusov z Číny by mohol viesť k prepuknutiu choroby najmenej desaťkrát horšej ako zdravotná kríza spred 17 rokov.

 

Netopieria pochúťka

Netopiere sa používajú v tradičnej čínskej medicíne na liečenie mnohých chorôb vrátane kašľa, malárie a kvapavky. Podľa starodávneho čínskeho medicínskeho diela od autora Ben Cao Gang Mu-a dokážu vraj výkaly zvieraťa liečiť očné choroby.

 

Vo videu, ktoré sa behom niekoľkých dní stalo virálne, konzumuje mladá žena celého netopiera, ktorého jej pripravili ako polievku. Podľa jej slov je najchutnejšia časť koža na jeho chrbte.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Gabriela Nagyova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona