Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
29.01.2020 07:27 | Šport | Cyklistika
Video

Sagan v časovke a v zlom počasí šetril sily, Evenepoel si dal darček k narodeninám

Belgický cyklista Remco Evenepoel z tímu Deceuninck - Quick Step suverénne ovládol individuálnu časovku na pretekoch Vuelta a San Juan Internacional v Argentíne a posunul na čelo celkovej klasifikácie.

Evenepoel absolvoval 15,2 km dlhú trať so štartom v Ullume a cieľom v Punta Negra za 19:16 min s priemernou rýchlosťou 47,336 km/h a dal si darček k nedávnym 20. narodeninám.

Úradujúci majster Európy a vicemajster sveta v jazde proti chronometru zdolal o 32 sekúnd Taliana Filippa Gannu a o 1:08 min španielskeho veterána, už 43-ročného Óscara Sevillu. Slovák Peter Sagan v ťažkých poveternostných podmienkach vo vetre a daždi bol vo výsledkoch ďaleko vzadu. Zo 165 cyklistov, ktorí dorazili do cieľa, skončil na 152. mieste s mankom 5:27 min na víťaza. Do časovky nenastúpil jeden z favoritov na celkový triumf Francúz Julien Alaphilippe. Držiteľa 12 prvenstiev z uplynulej sezóny vyradili žalúdočné problémy.

"Dnes to nebol môj deň. Chcel som teda aspoň ušetriť energiu do ďalších etáp. S pribúdajúcim časom sa poveternostné podmienky zhoršovali. A keďže ja som bol jeden z posledných jazdcov na štarte, ovplyvnilo ma to najmä v druhej polovici mojej jazdy. Jazdil som v silnom vetre a lejaku. Preto bolo dôležité dokončiť časovku v bezpečí a bez pádu," uviedol Peter Sagan na internetovom profile svojho tímu Bora-Hansgrohe.

 

Celkové poradie po tretej etape prakticky kopíruje výsledky časovky. Vedie Evenepoel s náskokom 32 sekúnd pred Gannom a 1:08 min pred Sevillom. Saganovi patrí 99. priečka s odstupom 5:27 min. V stredu čaká na pretekárov v Argentíne 4. etapa na trase San José de Jáchal - Villa San Agustín (185,8 km) s náročným profilom. Uprostred trasy budú musieť absolvovať dve vrchárske prémie I. kategórie s výstupom do výšky 1497 m a potom budú mať pred sebou dlhý zjazd až do cieľa.

Vuelta a San Juan Internacional (Arg.) - výsledky:

3. etapa - časovka: (Ullum - Punta Negra, 15,2 km): 1. Remco Evenepoel (Belg.) Deceuninck - Quick Step 19:16 min, 2. Filippo Ganna (Tal.) Talianska reprezentácia +32 s, 3. Óscar Sevilla (Šp.) Team Medellin +1:08, 4. Nelson Oliveira (Portug.) Movistar +1:25 min, 5. Brandon McNulty (USA) Movistar +1:26, 6. Maciej Bodnar ((Poľ.) +1:27,... 152. Peter Sagan (SR) Bora-Hansgrohe +5:27.

Poradie po 3. etape: 1. Remco Evenepoel (Belg.) Deceuninck - Quick Step 7:34:36 h, 2. Filippo Ganna (Tal.) Talianska reprezentácia +32 s, 3. Óscar Sevilla (Šp.) Team Medellin +1:08 min, 4. Nelson Oliveira (Portug.) Movistar +1:25, 5. Brandon McNulty (USA) Movistar +1:26, 6. Maciej Bodnar ((Poľ.) +1:27,...99. Peter Sagan (SR) Bora-Hansgrohe +5:27.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

(ilustračné foto).
Súd vzal do väzby ukrajinského ministra poľnohospodárstva: Znepokojivé obvinenia
(ilustračné foto)
Šokujúci krok Japonska kvôli nevychovaným turistom: Zakážu najväčšie lákadlo dovolenkárov!
Thoughtful female high school student sitting at the desk in the classroom and looking away with hand on chin.
Po prvé alebo za prvé? Odpoveď nájdete TU! Pravopis si nemýľte s češtinou
Vďaka role Julesa v Pulp Fiction bol nominovaný na Oscara.
FotoVáš Tip
Do bratislavskej reštaurácie zavítal svetoznámy herec Samuel L. Jackson: Čo si objednal?
Slafkovský nastúpil opäť v prvom útoku Montrealu.
Ako obstál Slafkovský v hodnotení draftových jednotiek? To snáď nemyslia vážne!
Withdraw cash from an ATM.
Neďaleko Bratislavy vykradli bankomat! Na mieste zasahuje polícia
Kolárovského prepustili po troch mesiacoch z psychiatrickej nemocnice v Hronovciach.
Nízlovej ex prepustili z liečenia: Najintímnejšia SPOVEĎ Kolárovského! Padli silné priznania
S Aňou sa dojatý Mário stretol v Piešťanoch.
Mário s leukémiou prišiel o zuby: Onkopacientka Aňa chce mladíkovi vrátiť úsmev!
Na snímke severokórejský vodca Kim Čong-un
Kim Čong-un testoval smrtiacu mašinériu! Pohrozil vojnou: Slová, z ktorých ide strach
Telo muža bolo nájdené 14. apríla.
Brutálna vražda Roberta († 47): Andrea ho mala bodnúť priamo do srdca! Prekvapivé tvrdenia obvinenej
Andorra
Extrémny bič na cudzincov: Za neovládanie jazyka dostanú pokutu!
Eva si mala sama zobrať život.
Foto
Krásnu Evu († 22) našli doma obesenú: Smutný nález pri tele! Čo sa dialo pred jej smrťou?