Uvádzacie ceny nadchádzajúcich prémiových zariadení P40 a P40 Pro by mohli byť nižšími, ako v prípade modelového radu P30

Objavili sa špekulácie, ktoré naznačujú, že nadchádzajúce séria zariadení P40 od Huawei by mohla byť lacnejšou, ako modelový rad P30.

Huawei P40 Cena
Zdroj: Twitter (Teme (特米), Vosveteit.sk

Keď príde reč na vlajkové lode výrobcov smartfónov, tak mnohým z nás hneď napadnú astronomické ceny, ktoré sprevádzajú tieto zariadenia. Rok dozadu spoločnosť Huawei predstavila stále súčasnú vlajkové lode, zariadenia P30 a P30 Pro, ktorých cena v tom čase začínala na úrovni 800€, resp. 1 000. Najnovšie sa objavili špekulácie, ktoré hovoria o tom, že uvádzacie ceny nadchádzajúcich prémiových zariadení P40 a P40 Pro by mohli byť nižšími.

Bez mobilných služieb spoločnosti Google, by sme mali platiť menej

Portál gsmarena.com odvolávajúc sa redaktora portálu Slashleaks píše, že nadchádzajúce prémiové smartfóny spoločnosti Huawei by mohli byť lacnejšími.

Odoberajte Vosveteit.sk cez Telegram a prihláste sa k odberu správ

Portál Očakává, že smartfón P40 by mal stáť približne 600€, zatiaľ čo Pro verzia smartfónu okolo 800€  (pozn. redakcie: cena  sú predpokladané za zariadenia v najnižších konfiguráciách). Dôvodom tejto „zľavy“ má byť to, že telefóny by mali byť predstavené bez GMS (pozn. redakcie: Mobile služby Google), za ktoré by v inom prípade spoločnosť musela odvádzať licenčné poplatky vo výške niekoľkých desiatok € pri predaji každého zariadenia.

V prípade konkurenčných zariadení, obzvlášť spoločnosti Samsung sa očakáva, že zariadenia Galaxy S20, ktoré by malo byť predstavené už o pár dní, bude cena začínať na úrovni 900€.

Ak sa tieto predpoklady potvrdia, tak bude zaujímavé sledovať ako na to zareagujú používatelia. Získať prémiové zariadenie, za ktoré si konkurencia pýta rádovo o niekoľko stoviek € viac na úkor Mobilných služieb Google, ktoré sa dajú neskôr manuálne doinštalovať, môže byť pre mnohých lákavou ponukou.

Len pre zaujímavosť, spoločnosť Huawei len pred niekoľkými dňami oznámila, že na Slovensku do predaja vstupuje smartfón Mate 30 Pro, ktorý sa tak isto bude predávať bez mobilných služieb spoločnosti Google.

 

Prihláste sa k odberu správ z Vosveteit.sk cez Google správy

Komentáre