Niekedy sa oplatí vstúpiť do tej istej rieky aj dvakrát

NETKY.SK • 21 Január 2020, 06:39 • 2 min
Niekedy sa oplatí vstúpiť do tej istej rieky aj dvakrát

„Musím sa s Vami rozprávať prostriedkom, ktorý mám poruke. Zatínate mi do duše. Prepadám zúfalstvu a zároveň dúfam. Nevravte, že už je neskoro, že sú tie drahocenné city navždy preč… Neľúbil som nikoho iného, len Vás."

slovakia

left justify in out

Je tak nejako všeobecne dané, že dávanie druhej šance je nie veľmi lákavé. Vraj je to hlúpe, ak niekto čaká, že by sa rovnaký príbeh skončil pri druhom pokuse šťastne. Skúsilo sa vtedy, ale urobiť to aj potom, to privoláva problém za problémom. To už nech sa radšej vrhne do nového vzťahu, nech sa prenesie cez boľavé a dá sa priechod niečomu, čo by mohlo mať dlhodobé, možno aj večné trvanie.


Ale čo ak je tá láska príliš silná? A čo ak sa aj človek snaží a snaží vypudiť si ju zo srdca, ale akosi mu to nevychádza? Myslím si, že v takom prípade je potrebné zbaviť sa hrdosti a dovoliť romantike, aby až po krk vykúpala v rovnakej rieke. Niekedy to tak jednoducho má byť. Teda aspoň v knihách to môže dopadnúť viac ako dobre.

 

Jane Austen - Láska slečny Elliotovej
Sir Walter je naozaj nesmierne pochabý muž. Nezaujíma ho nič, ani blaho dcér, ani nič, čo by si zaslúžilo pochvalné vyjadrenie. Niet sa preto čo čudovať, že jeho potomstvo má vážne vzťahové ťažkosti. Ale aby mu nebolo ukrivdené až priveľa, skutočné starosti má najmä prostredná dcéra, slečna Anna.


Tá už ani zďaleka nie je považovaná za mladicu, krúti sa nad ňou hlavou a predpovedá sa jej budúcnosť starej dievky. A ona sa aj mala vydať, dokonca z lásky a to velikej, ale chuderka slečna Elliotová poslúchla neuváženú radu a ženícha sa radšej vzdala.


Od trpkého rozhodnutia uplynulo osem rokov a všeličo sa pomenilo. Bývalý snúbenec, ktorý bol kedysi len bezvýznamný námorný kapitán, sa vracia a už veru nie je taký biedny, naopak, má zvučné meno a aj majetok. Otázkou len je, či ju ešte ľúbi a či jej láska je natoľko pravá, že sa viac nedá pomýliť.


Jane Austen bola asi naozaj romantická duša, lebo v jej knihe je možné čokoľvek, aj nájdenie toho, čo sa už stratilo.

 

img

 

Karen Kingsbury - Anjelská misia
Tyler Ames mal iba jediný cieľ - vypracovať sa v bejzbale až na vrchol. Želaniu podriadil všetko, aj vzťah s rodičmi prerušil, aj do nedobrých kruhov sa zaplietol a navyše ukončil puto, ktoré ho spájalo s výnimočnou ženou. Keď ale Tyler utrpí vážne zranenie a jeho kariéra je ohrozená, dokonca sa hovorí, že je už nenávratne skončená, musí prehodnotiť, na čom skutočne záleží.


Obraz Sami, tej, ktorú tak miloval, sa mu vynára a nedáva mu pokoj. Možno by mohol dostať aj druhú šancu. Čo na tom, že Sami je už zasnúbená, veď medzi nimi horela skutočná spriaznenosť. Myslí si to aj Boh, preto do zápletky posiela anjelov, aby zasiahli a dvojici pomohli pretriediť si hodnoty.


Karen Kingsbury vie, ako nadávkovať romantiku, kresťanskú vieru a nezabudnuteľný príbeh.

 

img

 

Nicholas Sparks - Zápisník jednej lásky
Noah a Allie. On ju spoznal, keď mal 16 rokov, teda bol priveľmi mladý, priveľmi vášnivý, priveľmi temperamentný. Napriek tomu, ani na sekundu nepochyboval, že si praje s ňou zostarnúť. Aj ona to tak cítila. Ale na svet útočila vojna, a ani spoločenské predsudky ich vzťahu nežičili šťastie. Pár sa rozdelil, každý sa vydal žiť si život, ktorý bude od toho druhého vzdialený na míle.


Prešiel rok, druhý, a ďalší... Allie sa má vydávať, mala by byť šťastná a ako správna nevesta, by sa mala jednostaj pretŕčať pred zrkadlom a snívať o dokonalých svadobných šatách. Tak prečo sa v záplave svadobných príprav teda vydáva hľadať Noaha? Vysvetlenie to môže mať len jedno. Ich lásku neporazil nikto, ani ten starý zlomyseľný čas.

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies