Predseda vládneho Smeru sa Andreja Danka zastáva

NETKY.SK • 29 Január 2020, 07:29 • 2 min
Predseda vládneho Smeru sa Andreja Danka zastáva

BRATISLAVA - Predseda Smeru-SD Robert Fico sa zastal šéfa Národnej rady SR a SNS Andreja Danka, ktorého telefonáty s Alenou Zs. zverejnili vo včerajších hodinách niektoré slovenské médiá.

slovakia

left justify in out

Fakty z roku 2016

V nahrávkach nevidí nič, čo by bolo dôležité pre verejný záujem. Alena Zs. je obžalovaná v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Nahrávky, na ktorých si Danko zrejme v roku 2016 dohadoval stretnutie s Alenou Zs., sa našli v telefóne Mariana K., ktorý je tiež obžalovaný v prípade vraždy novinára a jeho snúbenice. Nie je však zatiaľ známe, ako sa tam dostali.

 

img

 

Zásah do súkromia? 

Fico na videu, ktoré zverejnil na sociálnej sieti, kritizuje médiá a telefonát medzi Dankom a Alenou Zs. označil za nevinný. "Médiá brutálnym zásahom do súkromia predsedu parlamentu prekročili všetky hranice," napísal Fico na sociálnej sieti. Za zverejnením nahrávky vidí snahu poškodiť súkromný život Andreja Danka a tiež dostať SNS mimo parlamentu.

 

 

Nič podstatné

Na nahrávke podľa Fica nie je nič, čo by bolo dôležité pre verejný záujem. "Nie sú tam žiadne informácie, ktoré by potvrdzovali kriminálnu činnosť, nič, čo by sa dotýkalo výkonu verejnej funkcie druhého najvyššieho ústavného činiteľa. Toto je vrchol protiústavnosti," vyhlásil vo videu Fico, podľa ktorého majú právo na ochranu súkromia aj politici.

 

img

 

Podpora aj od vlastnej strany 

Danka sa zastal aj jeho stranícky kolega Anton Hrnko. Na sociálnej sieti označuje telefonáty za pseudoškandál. "Zrazu sa z čista jasna objavili nahrávky rozhovorov Andreja Danka s Alenou Zs. Všetci sú zaujatí obsahom rozhovorov, z ktorých nič nevyplýva, iba normálna chlapská tendencia k laškovaniu," napísal Hrnko.

 

 

K stretnutiu dôjsť nemalo

Dankov hovorca Tomáš Kostelník v reakcii na telefonáty uviedol, že sa nebudú detailne vyjadrovať k "navádzacím a účelovým otázkam" mesiac pred voľbami. Uviedol, že Danko sa s Alenou Zs. nestretol. Nahrávky a prepisy zverejnili viaceré médiá. Zvukové záznamy získali z dokumentov, ktorými disponuje medzinárodná novinárska organizácia OCCRP (Organized Crime and Corruption Reporting Project).

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies